„Abateţi-vă de la perfecţiune!”  La poveşti, despre tendinţe în frumuseţe şi succese, cu lash artistul momentului, Natalia Sîrbu

„Abateţi-vă de la perfecţiune!” La poveşti, despre tendinţe în frumuseţe şi succese, cu lash artistul momentului, Natalia Sîrbu

Stilist de gene, multiplă campioană internaţională, cu o lungă listă de premii în portofoliu, trainer, jurat la nivel mondial… Să mai continuăm? În spatele tuturor acestor titulaturi se află un singur nume! Interviu cu lash artistul momentului ! Natalia Sîrbu face performanţă în frumuseţe. Este nu doar fondatoarea propriului salon unde reinventează aplicarea extensiilor de gene,  Lashes Design, dar a conceput şi cursuri, în care şi-a pus toate cunoştinţele ei, ca să formeze următoarea generaţie de lash artişti de succes! Şi a reuşit: se mândreşte cu peste 1000 de cursante care nu doar că duc mai departe o meserie extrem de profitabilă, dar fac diferenţa în domeniul lor de activitate. Am stat la poveşti cu experta în frumuseţe, Natalia Sîrbu, şi am aflat, printre altele, şi ce tendinţe trebuie să urmaţi în acest an, dacă vreţi să fiţi în pas cu moda!

 

Activați în industria beauty de peste un deceniu! Cum ați ales să faceți parte din această lume?

În urmă cu mai bine de 10 ani, eram o tânără care doar ce susţinuse examenul de Licenţă şi se mutase în România. De pe atunci eram o iubitoare a extensiilor de gene, în sensul că eu însămi purtam extensii fir cu fir. Desigur, am căutat un salon, ca să îmi fac o programare pentru a le putea schimba. Nu am găsit absolut nimic, nici în Bacău, acolo unde mă stabilisem, dar nici în oraşele vecine. Drept care, m-am gândit să urmez un curs, ca să reuşesc să mi le aplic singură. M-am înşelat amarnic! Habar nu aveam, pe atunci, nici că acest lucru este imposibil şi nici că urma să fac carieră  în domeniu puţin mai târziu!

 

Ce înseamnă într-un domeniu cu o concurență acerbă, precum este cel al frumuseții, să faci diferența și să reușești să îți menții renumele? Care este rețeta succesului, în cazul dumneavoastră?

De fapt, niciodată nu m-am gândit să îmi menţin renumele! Am urmărit, în schimb, să mă perfecţionez în mod constant, ca să mă asigur că ceea ce fac, fac foarte bine. În domeniul frumuseţii consider că este esenţial să îţi doreşti să evoluezi, dar şi să fii la curent permanent cu tendinţele din industrie. Este un domeniu de activitate pe placul meu, întrucât mă ţine în priză, nu mă lasă să mă plafonez şi nici să mă plictisesc!

 

Cum s-au schimbat tendințele și tehnicile de lucru odată cu trecerea timpului și ce caută astăzi clientele care apelează la dumneavoastră?

Clientele care apelează la mine îşi doresc naturaleţe, siguranţă pentru sănătatea ochilor şi calitate, iar schimbările din ultimii ani din industria frumuseţii ne oferă toate mijloacele ca noi să le oferim ceea ce vor. Evoluţia este evidentă nu doar în ceea ce priveşte tehnicile, ci şi produsele şi calitatea lor. Dacă la început ne descurcam cu pensete rudimentare, rigide, acum avem la îndemână sute de modele de pensete practice şi cu design atractiv. Tot la capitolul evoluţie integrez şi adezivii, care, în trecut, erau doar cu uscare lentă, genele erau groase, plastifiate. Astăzi, clientele beneficiază de gene extrem de subţiri, care permit crearea diverselor combinaţii, adezivul este cu uscare rapidă, încurajându-ne să obţinem un timp de aplicare extrem de bun, dar şi să inventăm noi şi noi tehnici de modelare a privirii.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA:

Natalia Sîrbu a primit în cadrul galei Health, Beauty & Lifestyle Awards premiul pentru ,,Performanță în Domeniul Aplicării Extensiilor de Gene & Lash Training”

Ați format sute de nume din industria de astăzi a frumuseții! Când și cum ați luat decizia că este timpul să faceți următorul pas și sa deveniți și trainer?

Cam la un an distanţă de când am intrat în această lume fascinantă am început să împărtăşesc din cunoştinţele mele persoanelor interesate. Este drept, pe atunci nu pricepeam cu adevărat ce înseamnă termenul „trainer”, erau mai mult explicaţii oferite doritorilor, pe baza informaţiilor pe care eu însămi le acumulasem. Ca să îmi îmbogăţesc cunoştinţele, am urmat, într-un singur an, şase cursuri pe domeniu. Îmi aduc aminte şi acum: era mult pentru acele vremuri, în contextul în care în România nu existau astfel de cursuri, deci a trebuit să plec peste hotare pentru a le urma, şi oricum nu existau nici prea multe specialiste care să aplice gene fir cu fir în ţară. Abia ulterior am reuşit să devin trainer cu acte în regulă, la „Şcoala Comercială” din Bacău şi am creat un concept de cursuri individuale. În cei peste 10 ani de activitate, mă mândresc cu sute de absolvente, care au devenit, la rândul lor, traineri şi lash stilişti de succes!


Extrem de lăudate, genele fir cu fir nasc și controverse aprinse:
încarcă privirea” sau distrug genele naturale”! Cum luptați cu aceste preconcepții?

Odată cu trecerea timpului, au apărut tot mai multe informaţii despre acest domeniu, informaţii la care publicul larg poate avea acces cu un simplu click dat pe Internet. Este şi motivul pentru care lumea a început să cunoască în amănunt ce presupune o astfel de procedură şi îngrijirea specială care trebuie acordată genelor. Personal, fac mereu îndemân la calitate. Extensiile de gene trebuie întotdeauna aplicate în conformitate cu unele reguli, deloc puţine, alegând parametri corecţi, produse premium şi tehnici adecvate. În acest fel, este imposibil ca genele naturale să fie afectate în vreun fel, ele având oricum un ciclu de regenerare firesc.

Care credeți că va fi Trendul anului 2023 în materie de extensii de gene?

Trendul care va cuceri anul 2023 porneşte de la următoarea viziune: abateţi-vă de la perfecţiune! Deşi tot mai multe cliente optează pentru efecte speciale, îşi doresc ca ele să fie discrete, orientate spre natural. Extensiile de gene „Dark Chocolate” sunt extrem de cerute, la fel şi combinaţiile de culori. Ca stiluri, domină deja „Wispy effect”, „Wet Look” şi „Eyeliner effect”!

 

Detalii despre lumea fascinantă creată de lash artistul Natalia Sîrbu, fondatoare a Lashes Design, puteţi găsi pe site-ul: https://www.lashesdesign.ro.

COMMENTS

DISQUS: 0