Aniversarea de un an, ce trebuie să știți despre petrecerea de tăiere de moț?

Aniversarea de un an, ce trebuie să știți despre petrecerea de tăiere de moț?

După un an plin de provocări, pregătiţi-vă să celebraţi primele 365 de zile din viaţa copilului vostru printr-o petrecere care va asigura amintiri speciale în viitor. Dacă vă doriţi o aniversare organizată într-un loc dedicat, specialiştii de la Royal Palace Ballroom vin cu trucuri pentru o petrecere aşa cum aţi visat, într-o locaţie exclusivistă, la câţiva paşi de Capitală!

 

 

CÂTEVA ETAPE PRELIMINARE…

Orice petrecere se învârte în jurul unui buget. Planificaţi suma din timp, pentru că o astfel de distracţie are nevoie de câteva luni de pregătiri, pentru a vă asigura că totul iese aşa cum vă doriţi, dar şi pentru a şti că localul visat este liber în ziua dorită. Ideal ar fi chiar să o organizaţi de ziua de naştere a celui mic sau în zilele de weekend!

ECHIPA ROYAL PALACE BALLROOM: „Următorul pas este întocmirea listei de invitaţi, strâns legată de suma pe care doriţi să o alocaţi evenimentului. În funcţie de buget, puteţi invita mai mulţi sau mai puţini oameni. Membrii familiei, naşii celui mic, dar şi prietenii apropiaţi ar trebui să se regăsească pe listă. Puteţi apela la invitaţii electronice sau în format fizic pentru a le da vestea.”        

De îndată ce aţi bifat şi localul pe lista de sarcini, nu trebuie să uitaţi să abordaţi o temă. Cele mai reuşite petreceri se construiesc în jurul uneia şi asta pentru că dă impresia invitaţilor de poveste completă! Pe baza unei teme, de obicei pe nuanţe de roz în cazul fetiţelor şi de bleu, pentru băieţei, vă puteţi orienta şi către mâncare, băutură şi elemente de decor! Personajele Disney sunt în topul alegerilor atunci când vine vorba despre temele pentru petrecerile celor mici. Figurinele în mărime naturală fac spectacol!

ECHIPA ROYAL PALACE BALLROOM: Dacă ştiţi că veţi avea mulţi copii, ca invitaţi, puteţi opta pentru ateliere de creaţie. În general, petrecerile pot fi plictisitoare pentru cei mici, dacă nu au o activitate pe care să se focuseze. Picturile sunt mereu o idee bună pentru că îi va ţine ocupaţi, iar adulţii se vor putea concentra pe alte activităţi, alături de invitaţi cu care poate nu s-au văzut de ani în şir.”

Nu uitaţi de serviciile fotografilor şi cameramanilor, care se vor ocupa de… amintirile la care veţi privi cu drag peste ani!

ECHIPA ROYAL PALACE BALLROOM: „Un alt aspect important – tortul revine de obicei în sarcina naşilor. Din fericire, aveţi atâtea opţiuni la îndemână încât această etapă nu ar trebui să reprezinte o problemă. Imaginaţia cofetarilor, dar şi sugestiile voastre nu ar trebui să aibă limite atunci când vorbim despre un deliciu personalizat. Tortul este o modalitate prin care puteţi spune ce poveste doriţi!”

 

UN EVENIMENT DE LA CARE NU POT LIPSI TRADIŢIILE

Prima aniversare a celui mic este un moment încărcat de semnificaţii şi de tradiţii vechi de sute de an. Motivul? Se spune că acest eveniment reprezintă un prag al vieţii la care copilul a ajuns.

Unul dintre cele mai cunoscute şi speciale obiceiuri care se leagă de acest moment este tăierea moţului, în unele zone aplicat doar băieţeilor, un ritual care se crede că alungă fricile. Tăierea moţului nu are nicio legătură cu Biserica, aşa cum se întâmplă în cazul Botezului. Tradiţia spune că suviţa tăiată se lipeşte de o monedă de argint cu ceară de la lumânarea de Botez şi se leagă cu o fundă roşie, pentru prosperitate, sănătate şi linişte. Şi ruperea turtei deasupra capului celui mic, de obicei doar în cazul fetiţelor, se leagă de acest moment, simbolizând norocul şi căsnicia bună.

Ulterior acestei etape, urmează alegerea de către cel mic a trei obiecte de pe o tavă. Acestea sunt simbolice pentru diverse activităţi. Se crede că opţiunile copilului îi vor dicta acestuia viitorul. Printre obiectele pe care le puteţi plasa pe tăviţă se numără: carte, pix, cosmetice, pieptăn, icoane, oglindă şi monede. Important este să nu alegeţi prea multe şi nici să nu le puneţi într-o manieră înghesuită pe tavă.

 

CE RESPONSABILITĂŢI AU PĂRINŢII ŞI NAŞII

Pentru că sunt consideraţi părinţii spirituali ai copilului, naşii au roluri foarte bine definite în cadrul acestui eveniment important, pe care îl organizează alături de părinţi. Lor le revine sarcina de a cumpăra hainele cu care copilul va fi îmbrăcat la tăierea de moţ, totodată, trebuie să aducă turta, colacul, bănuţul de argint şi tăviţa. Naşii se ocupă şi de tăierea propriu-zisă a moţului, dar şi de aşezarea obiectelor pe tavă. De asemenea, aduc şi un cadou simbolic la petrecere.

De cealaltă parte, părinţii sunt cei care organizează petrecerea în sine. Dacă în urmă cu câţiva ani, puţine petreceri de tăiere de moţ erau organizate la restaurant, acum foarte puţine mai au loc acasă.

ECHIPA ROYAL PALACE BALLROOM: „Este bine ca petrecerea să aibă loc într-o zi senină şi călduroasă, pentru că se crede că aceste elemente ale naturii prefigurează viitorul celui mic. Desigur, totul ţine de întâmplare. Cert este că ziua pentru tăierea moţului este aleasă de părinţi, în acord cu naşii.”

Şi părinţii trebuie să cumpere, la rândul lor, un cadou simbolic pe care îl vor dărui naşilor.

 

 

Pentru că de foarte multe ori timpul liber pe care îl aveţi la dispoziţie nu este suficient ca să puneţi la punct o petrecere fără cusur, specialiştii de la Royal Palace Ballroom vă sar în ajutor. Localul unde putem marca toate momentele importante din viaţa noastră vă aşteaptă cu oferte competitive, pentru distracţii de neuitat.

Găsiţi localul exclusivist la un pas de Capitală, pe strada Mihai Eminescu, la numărul 87, în comuna Tunari, din judeţul Ilfov, dar şi pe site-ul oficial:  https://royalpalaceballroom.ro/ şi pe pagina oficială de Facebook
Pentru informaţii suplimentare, puteţi apela numărul de telefon: 0748 018 018 sau puteţi scrie un mail la adresa: office.royalpalace@gmail.com

COMMENTS

DISQUS: 0