Avertizări de vreme rea, în toată țara. Cod roșu pentru anumite zone montane

Avertizări de vreme rea, în toată țara. Cod roșu pentru anumite zone montane

Avertizări de vreme rea, în toată țara. Meteorologii au anunțat, luni, 27 martie, că vremea se răcește în toată țara, începând de astăzi. Totodată, ma

Avertizări de vreme rea, în toată țara. Meteorologii au anunțat, luni, 27 martie, că vremea se răcește în toată țara, începând de astăzi. Totodată, mai multe zone montane sunt vizate azi de un cod portocaliu de vânt, rafalele ajungând chiar la 120-140 km/h, în timp ce de mâine, la altitudini de peste 1.800 din Carpații Meridionali va fi cod roșu de vânt.

Meteorologii anunță că, începând de luni și până miercuri, 29 martie, „precipitațiile se vor extinde dinspre vest și vor cuprinde cea mai mare parte a țării”.

Vor fi ploi, iar din a doua parte a nopții de luni spre marți, mai ales în jumătatea de nord, vor fi precipitații mixte – măzăriche, lapoviță și ninsoare – iar la munte vor predomina ninsorile și local se va depune strat nou de zăpadă“, anunță ANM. Potrivit meteorologilor, „pe alocuri, cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp”.

Zonele aflate astăzi sub cod galben de vânt

Avertizări de vreme rea, în toată țara. Tot astăzi, până la ora 23.00, este în vigoare un cod galben de intensificări ale vântului. „Vor fi intensificări ale vântului cu viteze de peste 55-65 km/h. În zona montană înaltă (în general la altitudini mai mari de 1700 m), rafalele vor depăși 80-90 km/h, viscolind ninsoarea și determinând diminuarea semnificativă a vizibilității”, anunță ANM.

Apoi, de la ora 23.00, întreaga țară este lovită de rafale puternice de vânt. Această avertizare meteo este valabilă de pe 27 martie, ora 23.00, până pe 28 martie, ora 23.00.

În acest interval de timp va fi în vigoare și un cod portocaliu, valabil în Carpații Meridionali și de Curbură și în Munții Apuseni, „la altitudini mai mari de 1500 m”. „Vântul va avea intensificări susținute, cu rafale de 120…140 km/h, va fi viscol puternic și vizibilitate foarte scăzută”, anunță ANM.

Marți, 28 martie, la altitudini de peste 1800 m în Carpații Meridionali, va fi cod roșu de vânt puternic, cu rafale ce vor depăși 140 km/h.

 

Citește articolul întreg pe LIBERTATEA

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0