Charles a ales să nu îl invite pe Earl Spencer la Încoronare, adâncind tensiunile în familia regală.

Charles a ales să nu îl invite pe Earl Spencer la Încoronare, adâncind tensiunile în familia regală.

Earl Spencer, fratele regretatei Prințese Diana și unchiul Prinților Harry și William, nu a fost invitat la ceremonia de încoronare a viitorului Rege

Earl Spencer, fratele regretatei Prințese Diana și unchiul Prinților Harry și William, nu a fost invitat la ceremonia de încoronare a viitorului Rege al Marii Britanii, Charles. Decizia nu a fost neobișnuită, având în vedere că Earl Spencer nu este un membru activ al familiei regale, însă acest lucru a stârnit reacții și speculații în rândul comentatorilor și a fanilor regalității.

Surse din interior au sugerat că excluderea lui Spencer ar putea aprinde tensiunile dintre familia Dianei și membrii familiei regale. După moartea Prințesei Diana, Spencer a fost unul dintre cei mai vocali critici ai familiei regale și a criticat modul în care a fost tratată sora sa de către aceasta. În plus, Spencer a jucat un rol important în organizarea funeraliilor Prințesei Diana și a fost recunoscut pentru discursul său emoționant în care a vorbit despre relația lui Diana cu familia sa și cu publicul.

Potrivit unor surse, Regele Charles nu a dorit prezența unchiului copiilor săi la ceremonia de încoronare.

Decizia de a nu-l invita pe Earl Spencer a surprins membrii familiei contelui, care se așteptau ca acesta să primească o invitație oficială la evenimentul important.

Chiar dacă se îndepărtase de familia regală după divorțul surorii sale de Charles, Earl Spencer a promis că va avea grijă de cei doi prinți la înmormântarea Dianei din 1997.

Decizia de a nu-l invita pe Earl Spencer la ceremonia de încoronare a lui Charles nu este o surpriză, însă acest lucru a adus din nou în discuție relațiile tensionate dintre familia Dianei și familia regală. Este posibil ca această decizie să fi fost luată pentru a evita orice tensiune sau neplăceri în timpul ceremoniei, însă ea poate reprezenta o oportunitate ratată de a îmbunătăți relațiile dintre cele două familii.

Potrivit unei surse din anturajul său citate de The Independent, decizia de a nu-l invita pe Earl Spencer la încoronare a fost o excludere brutală care nu i-a oferit nicio opțiune pentru a avea o abordare diplomatică, deși ar fi putut refuza invitația din motive evidente. De asemenea, se pare că Charles a dorit să aibă la eveniment familia Camillei, nu cea a Dianei.

Totuși, surprizele nu se opresc aici. Mai mulți membri ai vechii gărzi aristocratice, printre care și câțiva duci care au jucat roluri importante la încoronarea Reginei Elisabeta a II-a în 1953, nu au fost invitați la eveniment.

În loc să-i invite pe membrii aristocrației, Regele Charles a optat să invite o serie de celebrități precum Ant și Dec, cântărețul Nick Cave și magicianul Dynamo la evenimentul său.

Dat fiind faptul că tatăl prințesei Diana, John Spencer, al optulea conte Spencer, a fost căpătarul regretatei Regine și, prin urmare, a jucat un rol important în încoronarea ei, excluderea unchiului său, conte Spencer, capătă o semnificație deosebită.

Potrivit unei surse citate de The Independent, Harry a simțit singurătatea momentului, iar faptul că unchiul său nu a fost invitat la încoronare i-a produs o durere profundă. ,,A fost un gest brutal, indiferent de circumstanțe, deși ar fi fost greu pentru el să accepte invitația. Dacă ar fi fost invitat, ar fi putut refuza într-un mod elegant, fără a fi exclus în acest mod”, a declarat sursa.

Prințul Harry, care se află într-un conflict deschis cu familia regală, a ajuns vineri dimineața la încoronare cu un zbor comercial din Los Angeles și a participat singur la eveniment. Cu toate acestea, el nu a avut nicio responsabilitate regală în cadrul ceremoniei, spre deosebire de fratele său și familia acestuia, care au avut roluri importante în cadrul evenimentului.

Citește și: Noi violențe în Franța. Oamenii au ieșit pe străzi să protesteze față de noua lege a pensiilor

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0