Întotdeauna este mai uşor de făcut decât... de refăcut. Este o regulă care se aplică inclusiv domeniului beauty. Ce facem dacă ne aflăm în faţa unei p
Întotdeauna este mai uşor de făcut decât… de refăcut. Este o regulă care se aplică inclusiv domeniului beauty. Ce facem dacă ne aflăm în faţa unei proceduri de micropigmentare a sprâncenelor executată greşit, care ne aduce mari prejudicii de imagine? Ne orientăm către adevăraţii specialişti, care ne pot ajuta să obţinem rezultatele la care am visat din start!
Ana-Maria Buşcu, experta care reuşeşte să vină armonios în completarea a ceea ce natura a creat, ne dezvăluie la ce aparat de ultimă generaţie apelează pentru a corecta şi a reda frumuseţea sprâncenelor noastre, dar şi la ce aspecte trebuie să fim atente, în calitate de cliente, atunci când decidem să facem pasul spre micropigmentare.
ALEGEREA SPECIALISTULUI, O DECIZIE CARE TREBUIE CÂNTĂRITĂ
Cu efect pe termen lung, micropigmentarea sprâncenelor a devenit unul dintre cele mai căutate servicii din cosmetică, din nenumărate motive: ne ajută să renunţăm la folosirea creioanelor pentru sprâncene, să economisim timp şi, printre altele, să avem un look proaspăt, indiferent de ora din zi sau din noapte. În plus, este o metodă mult mai blândă, comparativ cu tatuarea, prin intermediul căreia pigmenţi organici, asemănători cu nuanţa sprâncenelor naturale, sunt introduşi în piele, în cadrul unei proceduri migăloase, dar nedureroase.
Calitatea procedurii, păstrarea condiţiilor de igienă şi efectul final sunt toţi factori importanţi, care ne atrag atenţia că decizia micropigmentării trebuie cântărită în detaliu. Nu de puţine ori, intervenţia a fost regretată toată viaţa, căci rezultatele nu s-au ridicat, nici pe departe, la nivelul aşteptărilor. Pregătirea specialistul către care vă orientaţi are cea mai mare importanţă în această ecuaţie, laolaltă cu o bună comunicare, în cadrul căreia să îi împărtăşiţi expertului dorinţele voastre.
Cu o experienţă vastă în domeniul micropigmentării, cu numeroase concursuri şi trofee câştigate pe domeniu şi cu sute de cliente mulţumite, Ana-Maria Buşcu ne spune că un adevărat specialist se formează în ani întregi şi că nici măcar atunci când devine un nume important în domeniul beauty nu trebuie să uite să se pregătească în mod continuu, pentru a ţine pasul cu cele mai noi tehnici din cosmetică.
DE CE TREBUIE SĂ AVEM RĂBDARE ÎN PROCESUL DE VINDECARE
Înainte de a concluziona însă că sprâncenele realizate nu sunt ceea ce v-aţi dorit, trebuie să aveţi răbdare! Ana-Maria Buşcu ne dezvăluie că adevăratele efecte apar de abia după procesul de exfoliere, adică la una sau la două săptămâni distanţă de la intervenţie.
Ana-Maria Buşcu, micropigmentist:„Imediat după procedură, culoarea sprâncenelor va fi mai intensă, iar forma, mai groasă faţă de ceea ce v-aţi aştepta. Este perfect normal, pentru că pielea din zona tratată este puţin umflată şi iritată. Odată cu căderea cojiţelor şi cu vindecarea pielii, puteţi aprecia şi rezultatele.”
LASERUL ND-YAG, DUŞMANUL TATUAJELOR GREŞITE
De-a lungul carierei de micropigmentist, Ana-Maria Buşcu a corectat, nu de puţine ori, forme care nu complimentau nici pe departe frumuseţea naturală a clientelor. În salonul pe care l-a fondat în Bucureşti, Magic Beauty Concept, experta în proceduri cosmetice apelează la unul dintre cele mai performante lasere. ND-YAG Q-SWITCHED face din îndepărtarea tatuajelor semipermanente şi permanente o sarcină uşoară.
Practic, aparatul versatil şi revoluţionar interacţionează cu pigmenţii introduşi în piele în timpul procedurii de micropigmentare, degradându-i treptat şi ducând astfel la dispariţia lor. Impulsul de laser transformă pigmentul în nanoparticule, accelerând astfel îndepărtarea acestora cu ajutorul limfei, prin metabolism. Vorbim despre un laser renumit pentru abilitatea sa de a trata nuanţele nedorite de verde, albastru şi roşu de la nivelul sprâncenelor, care, în mod normal, sunt cel mai greu de eliminat.
Ana-Maria Buşcu, micropigmentist: „Procedura de îndepărtare a tatuajelor este una complet nedureroasă, întrucât înainte de tratament se aplică o cremă cu efect anestezic. Intervenția nu are efecte secundare și nu provoacă cicatrici. Vorbim despre o procedură sigură, garantată de abilitatea de acţiona strict asupra porţiunii de piele tatuată, fără a afecta şi pielea din jur.”
Laserul acţionează prin impulsuri în nanosecunde, ceea ce asigură un număr redus de şedinţe. Pentru înlăturare completă poate fi nevoie să reveniţi la specialist de câteva ori, în funcţie de gravitatea micropigmentării. O şedinţă se poate întinde pe jumătate de oră.
Ana-Maria Buşcu, micropigmentist: „Clienta nu va avea un timp de recuperare. Practic, se poate machia imediat după procedură şi asta pentru că laserul nu provoacă arsuri, răni ori iritaţii.”
Cu toate acestea, indicat este ca, după procedură, să evitaţi expunerea la soare, dar şi să folosiţi creme cu factor de protecţie.
CUM REFACEM FORMA SPRÂNCENELOR?
După îndepărtarea rezultatelor nedorite, Ana-Maria Buşcu vine cu câteva soluţii pentru a obţine forma dorită a sprâncenelor: cele mai în vogă tehnici de micropigmentare se întâlnesc la Magic Beauty Concept, din dorinţa expertei în frumuseţe de a oferi clientelor o paletă cât mai largă de opţiuni.
Tehnica Powder este una dintre cele mai populare tehnici de micropigmentare.
Ana-Maria Buşcu, micropigmentist: „Această tehnică are rolul de a conferi un efect pudrat al sprâncenelor. Make-up artistul creează aspectul de sprânceană machiată, urmărind forma ideală a sprâncenei pentru fiecare chip în parte, obţinând în cele din urmă un aspect natural sş perfect armonios cu întreg chipul.”
Cunoscută este şi micropigmentarea fir cu fir, prin care tehnicianul construieşte fire de păr acolo unde ele nu există, pentru a crea sprânceana perfectă.
Ana-Maria Buşcu, micropigmentist: „Micropigmentarea sprâncenelor prin tehnica fir cu fir se adresează persoanelor care îşi doresc un contur mai precis al sprâncenelor sau care au mici defecte de simetrie, cicatrici, goluri evidente.”
Aveţi la îndemână şi o tehnică ce le îmbină pe cele două, pentru un efect pregnant şi spectaculos al sprâncenelor: tehnica hybrid.
Ana-Maria Buşcu, micropigmentist: „Această tehnică întruneşte tehnica fir cu fir cu tehnica shading sau powder. Este recomandată pentru persoanele care au sprâncene foarte rare, cu goluri mari sau cărora le lipsesc cu desăvârşire. Efectul creat se vindecă tridimensional şi lasă impresia de sprânceană naturală, cu fire naturale, care prezintă o desime pe zona unde accentuăm prin umbrire.”
Tehnica Microblading este o altă metodă de reconstrucţie şi stilizare a sprâncenelor prin care se contruiesc fire extrem de subţiri, asemănătoare firelor de păr din sprânceana naturală. Practic, metoda asigură obţinerea unor rezultate imperceptibile pe termen lung.
Ana-Maria Buşcu, micropigmentist: „Această procedură se realizează fără ajutorul unui aparat, pigmentul va fi aplicat cu un instrument tip creion care are o mică lamă fixă cu multe ace de unică folosinţă. Acele sunt de 3 ori mai subţiri decât cele folosite în cadrul altor tipuri de aparate, iar adâncimea pigmentului inserat nu ajunge la derm, în acest fel se obţine un efect finisat şi natural al firelor de păr.”
Pentru a afla care dintre aceste tehnici vi se potriveşte cel mai bine este nevoie de un dialog deschis cu specialistul. Ca să fiţi la curent cu toate noutăţile, dar şi pentru a urmări rezultatele spectaculoase ale procedurilor realizate de Ana-Maria Buşcu, vă invităm pe pagina de Instagram a expertei în dermopigmentare:https://www.instagram.com/micropigmentare.anamariabuscu/, dar şi pe site-ul oficial al salonului pe care l-a creat: https://magic-beauty-concept.ro/
COMMENTS