Cutremur cu magnitudinea de 7,1 grade în Peru

Cutremur cu magnitudinea de 7,1 grade în Peru

Un seism puternic a lovit America de Sud. Un cutremur cu magnitudinea de 7,1 grade pe scara Richter s-a produs în Peru, în apropierea graniţei cu Braz

Un seism puternic a lovit America de Sud. Un cutremur cu magnitudinea de 7,1 grade pe scara Richter s-a produs în Peru, în apropierea graniţei cu Brazilia şi Bolivia. Deocamdată nu există informaţii privind posibile victime sau pagube, scrie Daily Express.

Cutremurul a avut loc la 248 de kilometri distanţă de Puerto Maldonado, un oraş din sud-estul ţării, la ora locală 04:04. Epicentrul a fost la o adâncime de 610 kilometri, iar oraşul Pucallpa a fost lovit de două vibraţii puternice.

Seismul a fost resimţit şi în Chile şi în oraşul columbian Medellin, dar autorităţile au informat că nu există riscul unui tsunami. Ministrul de Externe din Chile, Roberto Ampuero, a afirmat pe Twitter: „Am primit informaţii că a fost un cutremur cu magnitudinea de 7,1 în zona de sud din Peru. Ne arătăm solidaritatea cu fraţii din Peru şi angajamentul de a coopera dacă este nevoie. Transmitem îmbrăţişări în Peru”.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0