Dr. Adelina Pop ne spune metoda prin care poti arata cu 10 ani mai tanără!

Dr. Adelina Pop ne spune metoda prin care poti arata cu 10 ani mai tanără!

Știați că pielea de sub ochi este mai sensibilă și mai subțire decât oriunde altundeva? Sau că odată cu trecerea timpului, cea de la nivelul peoapelor  își pierde din elasticitate, iar mușchii slăbesc? Nu ar trebui să ne mire că această zonă capătă cearcăne sau se alege cu inesteticele pungi și riduri poate mai repede decât am crede. Atunci când măștile, odihna și cremele nu își mai spun cuvântul, ne sar în ajutor doctorii frumuseții!

Medicul Adelina Pop, specialist în chirurgie plastică, estetică și în microchirurgie reconstructivă, ne prezintă cea mai eficientă soluție, care luptă cu problemele frecvente din zona ochilor – blefaroplastia, o intervenție chirurgicală de corecție a pleoapelor. Cum funcționează și cine poate, mai exact, să apeleze la ea, ne lămurește doctorul Adelina Pop în rândurile următoare.

 

BLEFAROPLASTIA, O OPERAȚIE CARE SE ADRESEAZĂ ATÂT FEMEILOR CÂT ȘI BĂRBAȚILOR

 

Un aspect tern și obosit permanent, indiferent de orele dormite și o vârstă mai mare decât cea reală. Sunt principalele efecte nedorite, cu care se confruntă cei care au cearcăne, riduri în jurul ochilor, pungi și pleoape căzute. Dincolo de aspectul estetic, excesul de piele și de grăsime din jurul ochilor mai vine la pachet și cu o altă problemă: afectarea vederii. Se întâmplă, de obicei, după vârsta de 35 de ani, însă cei care le moștenesc au la îndemână și mai devreme o soluție extrem de populară printre cei care caută perfecțiunea.

Doctorul Adelina Pop spune despre blefaroplastie că este una dintre acele operații estetice cu istorie bogată. A apărut încă din anii ’70, iar de-a lungul vremii s-a bucurat de rezultate excelente și în rândul femeilor, și al bărbaților: „Vorbim despre o intervenție estetică chirurgicală care are ca scop îndepărtarea excesului de piele și mușchi, rareori de grăsime de la nivelul pleoapelor ameliorând aspectul de ochi obosiți.”

Puterea blefaroplastiei este mai mare decât bănuiesc pacienții: în unele cazuri, ea poate șterge chiar și un deceniu de pe chip. Rezultatele diferă, la fel cum diferă și operația chirurgicală în sine, care întotdeauna este personalizată, în funcție de nevoile pacientului.

 

CUM DECURGE INTERVENȚIA ÎN SINE

Dacă sunteți candidatul ideal al acestei intervenții, înseamnă că ați ajuns în fața momentului mult așteptat. Blefaroplastia este o operație care se poate întinde chiar și pe două ore, în funcție de locul intervenției: pleoapa superioară, pleoapa inferioară sau, de ce nu, ambele, căci da, pleoapele pot fi remodelate în cadrul aceleiași intervenții chirurgicale.

Trebuie să știți că vorbim despre o procedură care se realizează cu ajutorul anesteziei locale, eventual cu sedare, rareori fiind nevoie de o anestezie generală: „Vor fi marcate întâi zonele unde există exces tegumentar, iar inciziile se plasează în pliurile naturale ale pleoapelor, de la unghiul intern al ochiului până la unghiul extern, dar se pot continua şi lateral de ochi, pentru a ameliora „laba de gâscă”.”

Astfel, se îndepărtează excesul de piele și eventual mușchi din zonele vizate. Cât despre incizii, ele se vor vindeca, iar după câteva luni vor mai fi vizibile doar de aproape și doar de către cei care știu exact unde să le caute.

 

CE PRESUPUNE RECUPERAREA DUPĂ BLEFAROPLASTIE

Învinețirea, chiar inflamarea zonei din jurul ochilor, privire încețoșată sau o lăcrimare mai abundentă. Sunt toate efecte post operatorii la care trebuie să vă așteptați: „Imediat după operație pacientul simte un discomfort minim, pleoapele fiind umflate. Pentru acestea veţi primi medicaţie adecvată, se vor aplica comprese reci şi va trebui să dormiţi cu capul şi toracele mai ridicate.

Curățarea zonei după operație este absolut esențială și trebuie respectată cu strictețe de pacient și după părăsirea clinicii și asta pentru că vorbim despre una dintre cele mai sensibile zone ale corpului, care are nevoie de îngrijire atentă, pentru a preveni posibilele infectări sau inflamări.

Blefaroplastia este una dintre acele intervenții în urma căreia pacientul poate fi externat imediat, dacă s-a efectuat sub anestezie locală. Doar în cazul celei generale, va fi nevoie de o noapte de spitalizare.

 

BLEFAROPLASTIA, O INTERVENȚIE CU REZULTATE PE VIAȚĂ

 

Chiar dacă pielea va continua să îmbătrânească, o blefaroplastie realizată corect nu are nevoie să fie repetată. Extrem de importante în menținerea rezultatului sunt și recomandările specialistului, pe care pacientul trebuie să le urmeze. Medicul Adelina Pop ne prezintă câteva dintre principalele sfaturi pe care le primesc pacienții care au trecut printr-o blefaroplastie: odihna este absolut obligatorie în primele două, trei zile de la procedură, timp în care trebuie să evitați cititul, scrisul sau privitul la televizor ori telefon. Aplecările bruște și eforturile fizice intense trebuie scoase de pe listă în primele două trei săptămâni. De asemenea, activitățile obișnuite pot fi reluate de către pacienți la aproximativ șapte zile distanță.

Dacă inciziile se vindecă mai repede, pentru efectele finale va trebui să aveți mai multă răbdare: doctorul Adelina Pop ne spune că rezultatele vor putea fi văzute la câteva luni distanță de la intervenție, însă tot ea ne asigură că transformarea merită așteptarea!

 

Membră a Societății Române de Chirurgie estetică și a Asociației Chirurgilor Plasticieni din România, dar și a mai multor organizații de profil internaționale, doctorul Adelina Pop a fost dintotdeauna pasionată de procedurile estetice chirurgicale și nechirurgicale de la nivelul feței și nu numai: „Consider că procedurile estetice, mai ales cele realizate la nivelul feței, pot îmbunătăți aspectul fizic și pot reda încrederea în propria persoană, dar trebuie făcute cu măsură, respectând anumite proporții, fără a se exagera și fără a se depăși limitele.”

În prezent, specialista în frumusețe activează la centru de chirurgie plastică, estetică și dermatologie Hebe Medical din Târgu Mureș, centru dedicat esteticii ;i dermatologiei. Pentru a urmări rezultatele procedurilor pe care le realizează, doctorul Adelina Pop vă invită pe pagina oficială de Facebook: https://www.facebook.com/dradelinapop/, dar și pe cea de Instagram: https://instagram.com/dr.adelina.pop?utm_medium=copy_link

 

        

 

 

COMMENTS

DISQUS: 0