Femeile ascund mai bine infidelitatea

Femeile ascund mai bine infidelitatea

Un studiu australian arată că este mai probabil ca expresiile faciale ale unui bărbat să îl dea de gol atunci când vorbim de infidelitate, decât în ca

Un studiu australian arată că este mai probabil ca expresiile faciale ale unui bărbat să îl dea de gol atunci când vorbim de infidelitate, decât în cazul unei femei, scrie APF. Cercetătorii au realizat studiul pe un eșantion de 1.500 de oameni.
Acestora le-au fost arătate fotografii cu 189 de adulți caucazieni (101 de bărbați și 88 de femei) și li s-a cerut să ierarhizeze fotografiile, pe o scară de la 1 la 10, unde 1 ar fi însemnat „deloc probabil să fie infidel”, iar 10 „foarte probabil să fie infidel”. Rezultatele, disponibile în publicația Royal Society Open Science, au dezvăluit faptul că atât bărbații, cât și femeile evaluează cu acuratețe expresiile bărbaților, dar nu și pe cele ale femeilor.

Infidelitatea, stabilită după expresia feței

Cercetătorii au vrut să afle dacă bărbații și femeile pot identifica o persoană infidelă și dacă există diferențe de gen. Aceștia au citat studii conform cărora 70% din oameni din peste 50 de culturi au raportat încercarea de a “fura” partenerul altcuiva, iar 60% au declarat că au avut succes. Rezultatele au fost surprinzătoare, potrivit oamenilor de știință. Aparent, a fost mai ușor pentru cei intervievați, atât cei de gen masculin cât și pentru cei de gen feminin, să evalueze fețele bărbaților, dar a fost dificil pentru ambele sexe să decidă în privința femeilor din fotografii.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0