„George SmartEU”: Inovația BCR pentru Acces Simplificat la Fonduri Europene

„George SmartEU”: Inovația BCR pentru Acces Simplificat la Fonduri Europene

O Nouă Era pentru Antreprenori Banca Comercială Română (BCR) a făcut un pas major spre sprijinirea antreprenorilor români p

O Nouă Era pentru Antreprenori

Banca Comercială Română (BCR) a făcut un pas major spre sprijinirea antreprenorilor români prin lansarea funcționalității George SmartEU, integrată în ecosistemul digital George. Această inovație vine ca un răspuns la nevoia de simplificare a procesului de accesare a fondurilor europene, oferind utilizatorilor o modalitate eficientă de a verifica eligibilitatea pentru diferite programe de finanțare.

Detalii despre George SmartEU

George SmartEU este o aplicație care transformă modul în care antreprenorii interacționează cu oportunitățile de finanțare. „Am creat o platformă care le permite proprietarilor de companii să obțină în doar 10-15 minute o imagine clară asupra oportunităților de finanțare disponibile”, explică Oana Bâra, Coordonator programe de finanțare la BCR. Aplicația prezintă informații condensate și precis structurate despre programele de finanțare, eliminând necesitatea de a naviga prin documentații complexe și voluminoase.

Implicațiile pentru Piața de Finanțare

Într-un context în care România are la dispoziție 80 de miliarde de euro până în 2030, eficientizarea accesului la aceste fonduri este crucială. George SmartEU aduce claritate în acest peisaj, reducând incertitudinile și miturile asociate procesului de aplicare pentru finanțări. Prin simplificarea accesului la informații, BCR își propune să crească rata de absorbție a fondurilor europene, contribuind astfel la dezvoltarea sustenabilă a sectorului privat românesc.

Colaborarea cu OceanoBe Technology

Pentru dezvoltarea acestei funcționalități, BCR a colaborat cu OceanoBe Technology, o companie de software din Iași, specializată în soluții pentru sectorul financiar. Procesul de dezvoltare a fost unul intensiv, cu o durată de aproximativ două luni, perioadă în care echipa a lucrat la definirea cerințelor și la implementarea soluțiilor tehnice. „Ceea ce ne-a interesat în mod special a fost calitatea. Vrem să oferim ceva impecabil și rapid”, menționează un reprezentant al BCR.

Accesul și Funcționalitățile Aplicației

George SmartEU este accesibilă pentru clienții de business ai BCR prin intermediul platformei George, unde utilizatorii pot naviga în secțiuni precum granturi, garanții sau noutăți. Informațiile sunt prefiltrate pe baza datelor companiei, asigurând relevanța ofertelor prezentate pentru fiecare afacere în parte.

Concluzie

Lansarea George SmartEU de către BCR reprezintă un pas important în direcția digitalizării accesului la fonduri europene. Această inițiativă nu doar că simplifică procedurile complexe asociate cu finanțările, dar deschide și noi oportunități pentru antreprenorii români de a se dezvolta și de a contribui la economia națională. Într-o lume în care timpul este o resursă prețioasă, George SmartEU promite să fie un instrument valoros pentru mediul de afaceri din România.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0