Incendiu Devastator în Ploiești: Lupta Pompierilor cu Flăcările și Fumul Dens

Incendiu Devastator în Ploiești: Lupta Pompierilor cu Flăcările și Fumul Dens

Izbucnirea și evoluția incendiului Un incendiu major a avut loc vineri dimineață la o hală industrială în zona Nuci din

Izbucnirea și evoluția incendiului

Un incendiu major a avut loc vineri dimineață la o hală industrială în zona Nuci din Ploiești, provocând panică și o mobilizare extensivă a serviciilor de urgență. Flăcările, care au izbucnit într-o hală unde se găseau reziduuri petroliere, au generat degajări masive de fum vizibile de la distanțe mari.

Detalii despre intervenție

La fața locului au acționat aproape 40 de pompieri din cadrul Detașamentelor 1 și 2 Ploiești, folosind șase autospeciale de stingere, o autospecială de salvare de la înălțime, un echipaj SMURD și două autospeciale de primă intervenție și comandă. Eforturile echipelor de intervenție au fost concentrate pe localizarea și lichidarea incendiului, precum și pe evacuarea fumului dens care a afectat vizibilitatea și calitatea aerului din zonă.

Cauza presupusă a incendiului

Conform declarațiilor oficiale, incendiul a izbucnit cel mai probabil din cauza lucrărilor de tăiere a metalelor care au generat un efect termic asupra metalului topit. Acesta a venit în contact cu reziduurile petroliere aflate în interiorul halei, declanșând astfel flăcările. Autoritățile continuă investigațiile pentru a determina toate circumstanțele exacte ale incidentului.

Măsuri de precauție și avertismente pentru populație

Din cauza degajărilor mari de fum, autoritățile au emis avertismente prin sistemul Ro-Alert pentru locuitorii din oraș, recomandându-le să evite zona afectată și să se asigure că își protejează căile respiratorii atunci când sunt în exterior. Până în momentul de față, nu au fost raportate victime, iar cei aproximativ 20 de lucrători prezenți în hală la momentul izbucnirii incendiului s-au autoevacuat în siguranță.

Stadiul actual al situației

La ora 11.32, pompierii au anunțat că incendiul a fost lichidat, dar operațiunile de răcire și de asigurare că nu vor mai exista reluări ale flăcărilor sunt în curs de desfășurare. Autoritățile locale și echipele de intervenție rămân în alertă, monitorizând atent situația pentru a preveni orice alte incidente.

Apel la vigilență

Incidentul servește drept un puternic reminder al importanței respectării măsurilor de securitate în timpul lucrărilor industriale și a pregătirii adecvate a angajaților pentru situații de urgență. Comunitatea locală este încurajată să rămână informată și să colaboreze cu autoritățile pentru a asigura siguranța tuturor.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: