O femeie aflată de 10 ani în comă într-o clinică a născut

O femeie aflată de 10 ani în comă într-o clinică a născut

Caz absolut halucinant la sanatoriul Hacienda HealthCare din Phoenix. O femeie, care de zece ani se afla în comă, a dat naștere unui copil. Pacienta a ajuns în această stare după un accident în urma căruia a fost la un pas să moară înecată. La câteva zile după Crăciun, ea a intrat în travaliu, iar îngrijitorii au rămas perplecși.

Bebelușul este rezultatul unei agresiuni sexuale

„Începuse să geamă și nu știam ce e cu ea. Nimeni nu a știut că era însărcinată până când n-a născut un băiețel”, a declarat un membru al personalului la un post local de televiziune. Una dintre infirmiere a ajutat-o să aducă pe lume copilul. În mod evident, bebelușul este rezultatul unei agresiuni sexuale asupra unei persoane aflate în vulnerabilitate. Cazul este cu atât mai revoltător cu cât s-a petrecut într-una dintre instituțiile non-profit foarte cunoscute și respectabile, care se ocupă în fiecare an de îngrijirea a 2.500 de persoane numai în Arizona. Poliţia din Phoenix, Arizona, a deschis o anchetă pentru agresiune sexuală.

Clinica a intrat în vizorul anchetatorilor

Hacienda HealthCare a anunțat că face propria anchetă și își revizuiește toate procedurile și protocoalele, în condițiile în care deja sunt temeri că ar putea exista și alte cazuri de agresiuni sexuale asupra persoanelor aflate în stare vegetativă. Deocamdată, poliția nu a făcut nicio arestare și nu este clar nici măcar dacă a identificat vreun suspect.  Între timp, autoritățile au declanșat mai multe controale la clinică.

Tasha Menaker, militantă care conduce o asociaţie împotriva violenţei sexuale şi domestice în Arizona, a făcut un apel la poliţie să preleveze ADN de la angajaţii clinicii pentru ca tatăl copilului să fie identificat.

COMMENTS

DISQUS: 0