Onur Osman: „Eu nu fac reclame, eu nu sunt influencer și nu fac bani din social media”

Onur Osman: „Eu nu fac reclame, eu nu sunt influencer și nu fac bani din social media”

Onur Osman: „Nu vreau să fiu influencer, eu sunt designer și om de afaceri”

Creatorul a afirmat defensiv că el nu este și nici nu vrea să devină vreodată influencer, pentru că el este designer. Spre deosebire de alți designeri care nu fac bani, ci trăiesc din reclame, regele luxului are contracte de milioane cu buyeri mari, astfel că nu are nevoie de venituri din reclame.

Onur Osman a oferit explicații presei prin mai multe inside-uri din culisele influencerilor. Sper exemplu, omul de afaceri a explicat că un influencer care face reclamă la ceaiuri pentru slăbit, detergent sau la un nou magazin de electrocasnice primește în România între 100 și 500€ pe postare. Dacă acesta se află în top 10 influenceri, adică are un grup de urmăritori consistent, o campanie poate fi renumerată de la 1 000 până la 5 000 de euro pentru un brand obișnuit, având content multi-postare, story-uri și video extins, în acest caz.

Onur Osman ne-a explicat că brandurile de lux rareori colaborează cu influenceri români, pentru că România nu este o piață ofertantă pentru cumpătorii produselor de lux, astfel că sumele încasate pe postare sau campanie de social-media de un influencer român nu sunt mari în context european, însă mulți designeri și creatori de conținut care nu au afaceri mari în spate își completează veniturile cu bani din social-media.

„Eu fac bani din modă, nu din social media”

Designerul excentric Onur Osman a explicat presei că o singură ținută tip capsulă semnată Onur Osman valorează mai mult decât cea mai scumpă campanie Instagram oferită unui influencer român. În aceea ce privește vânzarea unei colecții capsulă sau a designului unui eveniment de lux sumele de șase cifre încasate de omul de afaceri român depășesc orice reclamă a unui Instagramer.

Pentru creatorul de modă munca sa este cea care întreține afacerile sale și nu social-media. Onur Osman ne-a explicat că deși este cea mai mare prezență românească pe platforma social-media Instagram, aceasta nu îi aduce și nu îi va aduce niciodată venituri, pentru că designerul nu are nevoie să facă reclamă nimănui.

COMMENTS

DISQUS: 0