Parcarea de reședință în centrul Bucureștiului, mai scumpă ca la Viena, Paris, Roma sau Berlin / Când vor scădea prețurile pentru riverani

Parcarea de reședință în centrul Bucureștiului, mai scumpă ca la Viena, Paris, Roma sau Berlin / Când vor scădea prețurile pentru riverani

Parcarea de reședință în centrul Bucureștiului este mai scumpă ca la Viena, Paris, Roma sau Berlin. Concret, în București, în centrul orașului, abonamentul pentru riverani este între 8.640 lei lei și 10.000 de lei/an, adică între 1.700 și 2000 de euro/an, în funcție de zonă și dacă locul este rezervat sau nu, prețul de 1.700 de euro fiind pentru locul rezervat, de care beneficiarul dispune 24 de ore din 24. Pentru parcările de reședință de la Sectoare, tariful este de 600 de lei/an/zona centrală. La Viena, riveranii plătesc 120 de euro/an, la Bruxelles – 10 euro/an, la Berlin 20 de euro/an, la Paris – 45 euro/an, la Sofia între 50 și 70 de euro/an, locurile însă nu sunt rezervate, adică parchezi unde găsești liber, într-o anumită zonă.

Valoarea abonamentelor de parcare în centrul Bucureștiului, pe parcările gestionate de Primăria Capitalei, care se închiriază cu ora, a fost stabilită în 2019, însă până acum nimeni nu a făcut caz de asta deoarece oamenii parcau pe străduțele fără parcări marcate sau pe trotuar și nu plăteau nimic.

Riveranii au descoperit prețurile exorbitante în condițiile în care Primăria Capitalei a anunțat, că de pe 15 august nu mai permite parcarea pe trotuar, iar în interiorul inelului central nu se va mai putea parca fără să plătești, pe toate străzile fiind marcate parcări cu plată.

Viceprimarul Stelian Bujduveanu a anunțat că se discută micșorarea prețurilor pentru riverani, însă până acum nu a fost luată nicio decizie.

Tarifele de parcare cu ora sunt asemănătoare în București și în alte capitale Europene, cel puțin pe zona centrală, aproximativ 2 euro/oră. Dar sunt capitale europene unde parcarea on street, în zona centrală, ajunge și la 5 euro/oră, tocmai pentru a descuraja oamenii să vină cu mașina în centrul orașului și a reduce poluarea.

 

Citește continuarea pe hotnews.ro

Sursă: www.hotnews.ro

COMMENTS

DISQUS: 0