Dacă, în sfârșit, ți-ai îndeplinit visul de a locui la curte, cu siguranță îți vei dori să-ți amenajezi și o grădină cu totul deosebită, care să stârnească admirația musafirilor și vecinilor tăi ori a trecătorilor ocazionali. Pentru asta trebuie să știi că arhitectura casei și grădina se completează și se condiționează până în punctul în care una devine prelungirea celeilalte. În afară de flori, arbuști și alte plante decorative, precum și legume sau pomi fructiferi și plante medicinale pentru gradina ta, care vor conferi grădinii tale un plus de culoare și de arome.
De ce este bine să cultivi plante medicinale
Plantele medicinale pot fi considerate, fără teama de a greși, o adevărată minune a naturii. Acestea au fost folosite încă din Evul Mediu, pe vremea când reprezentau pentru oameni o sursă vitală de vitamine și erau consumate pentru satisfacerea foamei. De asemenea, vracii din castele și mănăstiri creșteau plantele aromatice pentru a prepara creme, unguente și tincturi vindecătoare. Înainte ca medicina să evolueze și să fie descoperite medicamentele, plantele medicinale erau folosite cu succes pentru vindecarea anumitor afecțiuni ale organismului. Există multe astfel de plante medicinale pentru gradina ta care conțin diverși compuși ce ajută la vindecarea a numeroase afecțiuni, de la diabet, pierderea memoriei și depresie, până la afecțiuni ale articulațiilor și oaselor. Știm cu toții că tratamentele naturiste înlocuiesc cu succes de ceva vreme medicamentele folosite în tratarea acestor afecțiuni, motiv pentru care sunt din ce în ce mai căutate.
Ce plante medicinale poți cultiva în grădina ta
Pentru că primăvara abia a început, iar lucrările agricole sunt în toi, ne-am gândit să-ți prezentăm câteva specii de plante medicinale pe care le poți cultiva și îngriji cu mare ușurință. Iată care sunt cele mai importante:
Gălbenele
Acestea sunt un soi de plante aromatice care nu sunt deloc pretențioase la condițiile de mediu, nu necesită să fie udate în mod constant și nici nu au nevoie de un anume tip de pământ. Gălbenelele au utilizări externe, în special pentru remediul unor afecțiuni ale pielii, însă ele se pot consuma și sub forma de ceaiuri.
Mușețel
Această plantă are proprietăți bactericide, ajutând în acest fel la vindecarea rănilor, potrivit site-ului Practik.ro. Mușețelul este indispensabil în tratamentul bolilor de gât, tractului gastro-intestinal, bolilor de piele, etc. De asemenea, utilizate sub forma de infuzie, florile de mușețel te scapă de problemele digestive și de colici. În plus, ameliorează spasmele și are efect antimicrobian. Mai este folosit și în scopuri cosmetice.
Busuioc
Busuiocul nu este doar o plantă aromatică, ci și o plantă medicinală, care sporește apetitul de mâncare și este folosită de obicei în tratarea tăieturilor sau a zgârieturilor. Această plantă are nevoie de multă lumină, de căldură și de un sol bine drenat. De asemenea, busuiocul mai este folosit și ca plantă decorativă sau pentru a ține departe insectele.
Sunătoare
Este un o plantă medicinală care se cultivă de obicei în perioada martie-aprIlie. Infuzia din sunătoare este folosită ca agent astringent, dezinfectant și antiinflamator pentru bolile tractului gastrointestinal, în principal colite acute și cronice, scrie sursa citată. De asemenea, este un bun imuno-modulator și un excelent antidepresiv natural. Ceaiul de sunătoare este un remediu natural care ajută la tratarea mai multor probleme ale organismului, având multiple beneficii.
Aloe vera
Planta de aloe sau, simplu, aloe vera, este foarte utilă mai ales pentru persoanele care au probleme cu pielea. De asemenea, poate ajuta la purificarea corpului și ajută la vindecarea oricărei probleme respiratorii sau bronșice. Deși nu necesită multă îngrijire, această plantă se dezvoltă cel mai bine în zone cu climă caldă.
Arnică
Arnica este specifică regiunilor de munte și se cultivă în lunile martie și aprilie. Florile de arnică au proprietăți antiseptice și antiinflamatoare și aplicată pe piele sub formă de cremă, unguent, balsam, alifie, tinctură sau infuzie atenuează durerile musculare, diminuează inflamația și vindecă rănile. Este frecvent folosită în caz de vătămări, precum entorse și echimoze. Ca plantă, se aplică pe piele deoarece poate provoca efecte secundare grave dacă este ingerată.
Găsești articolul integral aici: LIBERTATEA
COMMENTS