Premierul Marcel Ciolacu l-a demis pe Iulian Fota de la MAE

Premierul Marcel Ciolacu l-a demis pe Iulian Fota de la MAE

Iulian Fota va fi schimbat din funcția de secretar de stat în Ministerul de Externe. El a negociat cu Ucraina acordul politic de cooperare pe chestiun

Iulian Fota va fi schimbat din funcția de secretar de stat în Ministerul de Externe. El a negociat cu Ucraina acordul politic de cooperare pe chestiuni de securitate.

Premierul Marcel Ciolacu l-a demis pe Iulian Fota din funcția de secretar de stat pentru afaceri strategice în Ministerul Afacerilor Externe

Între 1998 și 2001 a lucrat la Cartierul general al NATO, fiind primul șef al Secțiunii Apărare Armată din cadrul nou înființatei Misiuni a României pe lângă NATO și UEO. Responsabilitățile sale au inclus în special pregătirea Armatei Române pentru aderarea la NATO. În plus, într-un moment delicat al relațiilor României cu NATO, într-un efort diplomatic important, în toamna anului 2000 a organizat vizita la Cartierul general al Alianței a președintelui Ion Iliescu. Continuitatea eforturilor de pregătire pentru aderare era astfel asigurată.

Decizia urmează să fie publicată în Monitorul Oficial. Între 2009 și 2014, Iulian Fota a fost consilier prezidențial pentru securitate națională în administrația președintelui Traian Băsescu.

De-a lungul timpului a mai ocupat diverse funcții în sistemul public, precum director al Colegiului Național de Apărare (2005 – 2009), director al Colegiului Național de Informații (2016-2020) sau director general al Institutului Diplomatic Român.

Fota este secretar de stat pentru afaceri strategice, cu o carieră în serviciul public de peste 25 de ani. El a negociat din partea MAE acordul politic de cooperare pe chestiuni de securitate cu Ucraina.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0