Privilegii pentru partenerii necăsătoriți, în sistemul medical

Privilegii pentru partenerii necăsătoriți, în sistemul medical

Partenerii necăsătoriți ar putea avea, în raport cu sistemul medical, aceleași drepturi precum soții. Mai exact, persoanele care trăiesc în uniuni c

Partenerii necăsătoriți ar putea avea, în raport cu sistemul medical, aceleași drepturi precum soții. Mai exact, persoanele care trăiesc în uniuni consensuale sau concubinaj ar putea căpăta, atunci când vine vorba de actul medical, aceleași drepturi de care se bucură persoanele căsătorite. Acest lucru este prevăzut într-un proiect de act normativ aflat la Senat.

Partenerii necununați, acord pentru o intervenție atunci când pacientul nu o poate face

Astfel, atunci când vine vorba de relația cu sistemul medical din România, cei ce trăiesc într-o uniune consesuală sau în concubinaj s-ar putea bucura de aceleași drepturi de care se bucură cei ce sunt căsătoriți în mod oficial. Concret, aceștia vor putea, dacă proiectul legislativ va ajunge să se aplice, să-și viziteze fără probleme partenerul sau partenera internat/ă în spital și să-și dea acordul, atunci când pacientul n-o poate face, pentru efectuarea unor examinări medicale sau a unui tratament, inclusiv a unor intervenții chirurgicale.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0