Samsung a prezentat în premieră telefonul pliabil

Samsung a prezentat în premieră telefonul pliabil

Samsung Electronics a prezentat miercuri, în premieră, mult-aşteptatul său telefon pliabil. Dispozitivul a fost dezvăluit la o conferinţă pentru dezvoltatori, organizată la San Francisco, cerând programatorilor pentru Android să înceapă să lucreze la aplicaţii pentru acest dispozitiv.

Producătorul sud-coreean de electronice a mai lansat o nouă tehnologie pentru ecrane flexibile destinate dispozitivelor mobile şi a anunţat că lucrează împreună cu Google la dezvoltarea acesteia. Telefoanele pliabile promit să permită utilizatorilor să efectueze activităţi mai complexe, efectuate de obicei pe tablete sau laptopuri.

Telefoanele pliabile vor fi introduse curând pe piață

Deşi Samsung nu a anunţat când va lansa noile dispozitive, analiştii anticipează că acest lucru se va întâmpla în prima jumătate a anului 2019, în caz contrar riscând ca noile telefoane Apple să i-o ia înainte. Dave Burke, vicepreşedinte de inginerie pentru Android, a confirmat acest termen la o conferinţă organizată separat de Google în California.

Compania chineză Huawei Technologies a anunţat la rândul său că intenionează să lanseze un smatphone 5G cu ecran pliabil la jumătatea anului 2019.

Atât Samsung cât şi Huawei au fost devansate însă de un startup chinez producător de ecrane, care a prezentat săptămâna trecută un telefon pliabil cu un ecran de 7,8 inci, la un preţ de circa 1.300 de dolari. Royole a anunţat că va începe să primească comenzi la sfârşitul lunii decembrie.

 

COMMENTS

DISQUS: 0