Se reiau lucrările de consolidare la Podul Grant din București. Cât vor dura

Se reiau lucrările de consolidare la Podul Grant din București. Cât vor dura

Se reiau lucrările de consolidare la Podul Grant din București. Viceprimarul Capitalei, Stelian Bujduveanu, a anunțat vineri, 31 martie, că a fost sem

Se reiau lucrările de consolidare la Podul Grant din București. Viceprimarul Capitalei, Stelian Bujduveanu, a anunțat vineri, 31 martie, că a fost semnat contractul pentru reluarea consolidării şi modernizării Podului Grant cu firma BOG`ART S.R.L. Lucrările, care au demarat în 2019 și au fost oprite în 2020, se vor relua „în perioada următoare” şi vor dura doi ani.

Declarația viceprimarului

„Punem în siguranță infrastructura rutieră a Capitalei și începem prin consolidarea Podului Grant! Astăzi a fost semnat contractul pentru reluarea lucrărilor de consolidare și modernizare la unul dintre cele mai mari pasaje din Capitală – Podul Grant”, a scris viceprimarul pe Facebook.

„Lucrările vor începe în perioada următoare și vor fi executate de BOG`ART S.R.L., pe o perioadă de 24 de luni”, a adăugat el.

Din ce este format Podul Grant și ce vor însemna lucrările

Podul Grant este format din podul principal, 6 bretele, trotuar și scări, iar consolidarea a început în aprilie 2019 și a fost realizată în proporţie de 35%, până în februarie 2020, când lucrările au fost sistate. Potrivit lui Bujduveanu, în următorii doi ani se va interveni etapizat, atât la pasajul principal, cât și la cele 6 bretele și la trotuarul pietonal.

Valoarea investiției

Valoarea investiţiei este de aproximativ 54 de milioane de lei, adică aproximativ 11 milioane de euro, şi acoperă serviciile de proiectare, asistenţă tehnică şi execuţia propriu-zisă a lucrărilor.

Actualul Pod Grant, pe care circulă mașini și tramvaiul 41, a fost inaugurat în 1982 și a mai fost reabilitat în urmă cu 16 ani. Vechiul pod, inaugurat în 1909, a fost demolat în anii 80, dar pilonii vechi există și astăzi.

Pe aceeași temă te-ar putea interesa:

Parcarea de reședință în centrul Bucureștiului, mai scumpă ca la Viena, Paris, Roma sau Berlin / Când vor scădea prețurile pentru riverani

Citește articolul integral pe LIBERTATEA

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0