Serviciul de streaming Disney+ pierde 4 milioane de abonați în primul trimestru.

Serviciul de streaming Disney+ pierde 4 milioane de abonați în primul trimestru.

Disney anunță că serviciul său principal de streaming a pierdut 4 milioane de abonați în primele trei luni ale anului, în cadrul unei mai largi acțiuni de reducere a costurilor.

În același timp, platforma Disney+ și-a redus pierderile cu 400 de milioane de dolari (£316.5 milioane).

Casa lui Mickey Mouse, franciza Star Wars și filmele Marvel se confruntă cu presiuni pentru a face afacerea de streaming profitabilă, pe măsură ce piața tradițională de film și televiziune se micșorează.

Acțiunile companiei au scăzut cu aproximativ 5% în tranzacțiile post-bursă din New York.

Marea parte a pierderilor de abonați a venit de la serviciul său Hotstar din Asia, care a pierdut drepturile de streaming pentru meciurile de cricket indiene anul trecut.

Disney+ a pierdut, de asemenea, aproximativ 300.000 de clienți în SUA și Canada după ce a majorat prețurile abonamentelor.

Aceasta vine în contextul în care afacerea de streaming Disney a redus pierderile operaționale la 659 de milioane de dolari pentru primele trei luni ale acestui an. Aceasta a scăzut de la 1,1 miliarde de dolari în trimestrul precedent.

Directorul executiv al Disney, Bob Iger, a declarat că performanța financiară îmbunătățită reflectă ,,schimbările strategice pe care le-am făcut în întreaga companie pentru a alinia Disney pentru o creștere și un succes susținute.”

El a declarat anterior că Disney+ a ajuns la un ,,punct de cotitură” și va deveni profitabil anul viitor.

În acest an, gigantul de divertisment a raportat prima scădere a numărului de abonați și a anunțat planurile de a reduce 7.000 de locuri de muncă.

Ultima declarație vine după ce mii de scenariști de televiziune și film din Hollywood au organizat săptămâna trecută prima lor grevă în 15 ani.

Aceștia cer o plată mai bună și condiții de lucru mai bune, deoarece trecerea la streaming a dat peste cap industria tradițională de televiziune și film.

Ultima grevă a scenariștilor a avut loc în 2007. A durat 100 de zile și a costat industria aproximativ 2 miliarde de dolari.

Miercuri, directorul financiar al Disney, Christine McCarthy, a refuzat să ofere o cifră pentru cât ar putea costa compania pentru cea mai mare grevă recentă.

Greva a închis deja mai multe proiecte Disney, inclusiv cele care trebuiau să ruleze pe Disney+.

Disney a investit miliarde de dolari în platformele sale de streaming în ultimii ani, transformându-se dintr-o companie axată pe televiziunea tradițională, filme și parcuri tematice într-unul dintre principalii jucători din industria de streaming.

Acum are un total de peste 231 de milioane de abonamente pe cele trei platforme de streaming, care includ și ESPN+, axat pe sporturi, și site-ul de divertisment mai mare Hulu.

Disney+ are aproape 158 de milioane de abonați în întreaga lume, deși este încă în urma rivalului Netflix, care are 232,5 milioane de abonați.

Citește și:  Charles a ales să nu îl invite pe Earl Spencer la Încoronare, adâncind tensiunile în familia regală.

COMMENTS

DISQUS: 0