Spitalul MaDonna Maria Craiova a incheiat cea mai mare campanie de constientizare, educare si diagnosticare a infectiilor feminine.

Spitalul MaDonna Maria Craiova a incheiat cea mai mare campanie de constientizare, educare si diagnosticare a infectiilor feminine.

Spitalul MaDonna Maria Craiova, singurul spital privat de obstetrica-ginecologie din sud-vestul tarii acreditat si clasificat de Ministerul Sanatatii si AMNCS cu cel mai mare grad de incredere , respectiv gradul II, a incheiat pentru al doilea an consecutiv cea mai mare campanie de constientizare, educare si diagnosticare a infectiilor feminine.

Campania de consultatii ginecologice gratuite “ Sunt femeie! Si am grija de mine “ derulata de  Spitalul MaDonna Maria Craiova in luna martie se incheie cu cifre ingrijoratoare. O rata de infectie de peste 80 % si cancere confirmate
244 de femei au beneficiat de consultaţii ginecologice gratuite, o rată a infecţiilor vaginale imensă, două cazuri de cancer confirmate şi mai multe cazuri cu suspiciune. Acestea sunt rezultatele concrete ale campaniei „Sunt femeie! Şi am grijă de mine” derulată de Spitalul MaDonna Maria din Craiova, ajunsă anul acesta la a doua ediţie.

Campanie unică la nivel naţional

Campania iniţiată de Spitalul MaDonna Maria este unică la nivel naţional, se adreseaza tuturor femeilor şi, pe lângă succesul de care s-a bucurat încă de anul trecut, este un important semnal de alarmă cu privire la importanţa deosebita a consultaţiilor ginecologice periodice, care pot salva vieţi.
“Campania noastră constă în oferirea de consultatii ginecologice gratuite şi recoltare de analize specifice pentru toate femeile, pe toată durata lunii martie, luna dedicată Femeii. Sute de femei au luat parte la această campanie la fiecare ediţie şi ne bucură enorm că în acest an au fost doamne care au revenit la control, după ce au beneficiat şi anul trecut de campania noastră. Acest lucru înseamnă că le-a intrat în reflex vizita anuala la medicul ginecolog şi au înţeles importanţa sa. Iar acest lucru este cea mai mare răsplată pentru noi!”, a transmis Alexandra Preda, managerul Spitalului MaDonna Maria din Craiova.

Cifrele din acest an, extrem de ingrijoratoare

In urma campaniei “ Sunt femeie! Si am grija de mine “ din acest an, 244 de femei au beneficiat de consulatii ginecologice gratuite si recoltare de analize specifice. La 196 dintre paciente au fost depistate multiple infectii vaginale, s-au diagnosticat doua cazuri de cancer de col uterin, iar alte 17 paciente necesita investigatii suplimentare pentru stabilirea unui diagnostic ce face diferenta dintre malign si benign.
“Cifrele sunt ingrijoratoare, rata de infecţie este de peste 80%.  Anul trecut,la prima editie a campaniei, in 2022, am avut o rată a infecţiilor de 82%. Este enorm, iar această situaţie ne arată cât de important este să ne implicăm în campanii de conştientizare. Campania noastră este o campanie de educare, conştientizare şi diagnosticare a posibilelor infecţii feminine. De altfel unica la nivel national, prin campania initiata de Spitalul MaDonna Maria mi-as dori sa cooptam si alte institutii de profil care sa ofere doamnelor si domnisoarelor consultatii ginecologice gratuite. Încercăm să anulăm efectele automedicaţiei şi teama de a merge la medic, pe care cu totii o avem uneori. În România, rata cancerului de col uterin este una alarmantă. Şi cum cancerul nu doare, femeile au tendinţa să amâne acest gen de consultaţii uneori pe termen nedefinit”, a adăugat Alexandra Preda.

Romania este una dintre tarile cu incidenta cea mai mare a cancerului de col uterin. O data la doua ore, o romanca este diagnosticata cu cancer de col uterin si anual aproape 2000 pierd lupta cu aceasta boala. Spre deosebire de multe alte tipuri de cancer, cancerul de col uterin depistat la timp este tratabil, vindecabil. Tratamentele inovatoare de care dispun medicii Spitalului MaDonna Maria din Craiova supraspecializati in diferite subramuri ale ginecologiei, ne dau si mai multa speranta.

Paciente care nu au mai trecut pragul medicului ginecolog de 20 sau 30 de ani

Medicii Spitalului MaDonna Maria Craiova au intalnit, în cadrul acestei campanii, paciente care nu mai au mai trecut pragul medicului ginecolog de 15, 20 sau chiar 30 de ani. Sau paciente care nu au apelat niciodata la un medic ginecolog, deşi aveau peste 25 de ani.
“Pentru a beneficia de campania noastră, tot ce trebuie să facă o femeie este să-şi manifeste intenţia printr-o programare telefonică efectuată în luna februarie. Apoi, să se prezinte la noi cu buletinul. Nu există niciun cost ascuns, totul este gratuit. Fiecare femeie ar trebui să ştie că măcar o dată pe an trebuie să ajungă la medicul ei ginecolog pentru un control de rutină şi efectuarea de analize minime. Preventia salvează vieţi. O mamă, o soţie, o soră, o prietenă sănătoasă sunt tot ce ne dorim!” a transmis echipa Spitalului MaDonna Maria Craiova.

COMMENTS

DISQUS: 0