Traditionala ,,Ciorba de miel ” fără ea nu ar fi Paște.

Traditionala ,,Ciorba de miel ” fără ea nu ar fi Paște.

Traditionala ,,Ciorba de miel " fără ea nu ar fi Paște.  Borș de miel tradițional gatit ca la restaurantul Cocosu Rosu   Ciorba de miel

Traditionala ,,Ciorba de miel ” fără ea nu ar fi Paște. 

Borș de miel tradițional gatit ca la restaurantul Cocosu Rosu

 

Ciorba de miel tradițională este o ciorbă savuroasă plina de arome primăvăratice și proaspete ,carne dulce și gustoasă. 

Fiertura se poate face după gustul fiecăruia, cu borș, cu oțet, cu smântână și tot felul de legume și verdeață. 


Borș de miel tradițional!


Ingrediente :


– 1kg carne de miel cu os
– legume, morcov, ceapă verde, pastarnac, țelină 
– 50g orez
– 2 ouă 
– borș 
– leuștean sau pătrunjel 
Opțional : smântână sau iaurt 


Prima etapa de preparare, 


1. Carnea spălată și tăiată, stau în apă rece cel puțin 30 de minute. Apoi se pune la fiert circa 2 ore pana-i gata , se scoate carnea și se strecoară supa rămasă pentru a nu rămâne oase mici sau impurități. 


2. Supa strecurata se pune la fiert, după care se adaugă zarzavatul, în timp ce fierbe zarzavatul, orezul spălat bine sub jetul de apă rece, apoi când zarzavatul este aproape fiert, se adaugă carnea, se fierbe la foc mic, se potrivește piper și sare după gust, borșul, iar după 30 de minute când este gata, se adaugă verdeață după preferințe. 


3. Luați oala după foc , o lăsați 10-15 minute, apoi bateți ouăle împreună cu smântâna. Temperați amestecul cu zeama din oală, adăugați ouăle bătute cu smântână amestecând constant până amestecul de ouă și smântână ajung la temperatura cu ciorba din oală. 


4. La final , puneți o mana de leuștean proaspăt și aromat.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0