Trenul Gara de Nord – Aeroport nu va circula în zilele de marți și miercuri. Care sunt alternativele?

Trenul Gara de Nord – Aeroport nu va circula în zilele de marți și miercuri. Care sunt alternativele?

Trenul spre Aeroport nu circula marți și miercuri. Linia de cale ferată care leagă Gara de Nord de Aeroportul Henri Coandă va fi închisă săptămâna aceasta două zile la rând din cauza unor lucrăde revizie. În locul trenurilor, vor circula autobuze puse la dispoziție de STB, și anume linia 780.

Marți și miercuri urmează să fie efectuate reviziile bianuale.

În zilele de 14 și 15 martie, în intervalul orar 9.00 – 13.30, personalul feroviar de specialitate desfășoară reviziile bianuale la electromecanismele de macaz și la schimbătoarele de cale în HM Pajura, Mogoșoaia și în zona racordului spre Aeroport. „Astfel, în zilele de 14 și 15 martie legătura directă spre și dinspre Aeroportul Internațional Henri Coandă (AIHC) va fi asigurată de Societatea de Transport București-Ilfov, care redeschide linia 780 Gara Basarab – Aeroportul Internațional Henri Coandă, pe care vor circula 4 autobuze, în intervalul orar 9.00 – 14.20, cu plecări de la Gara Basarab, respectiv AIHC, pe următorul traseu, la un interval de succedare de 30 de minute”, a transmis compania.

 

Alternativa de transport în comun pentru această rută este STB-ul.

Trenul spre Aeroport nu circula marți și miercuri, dar autoritățiile găsesc o soluție pentru ca deplasarea să poată fi posibilă de la gară la aeroport în lipsa trenului, linia de autobuz 780 va fi repusă în funcţiune în zilele de 14 şi 15 martie, între orele 9.00 și 14.22, în locul trenului de aeroport. Autobuzele liniei 780 vor opri, pe ambele sensuri, în staţiile: Gara Basarab, Gara de Nord, Clăbucet, Piaţa Presei, Aeroport Băneasa, Institutul Meteorologic, aleea Privighetorilor, AMCO, Primăria Otopeni, Aeroport Henri Coandă Plecări, Aeroport Henri Coandă Sosiri.

 

Circulația autobuzului 780 a fost suspendată la 1 august 2021 și este reluată doar pe durata acestor revizii, din cauza trenului spre Aeroport care nu circula marți și miercuri.

.

Citește articolul întreg aici: LIBERTATEA

COMMENTS

DISQUS: 0