Uber lansează o nouă opțiune pentru femeile șofer

Uber lansează o nouă opțiune pentru femeile șofer

Uber lansează o nouă opțiune pentru femeile șofer. Începând din iulie 2022 femeile șofer pot opta pentru a primi comenzi doar din partea clientelor. În România, mai mult de 27.5000 de curse au fost deja efectuate prin utilizarea acestui serviciu, iar sute de femei au început să conducă cu Uber până în acest moment. În ultimul an numărul femeilor șofer care conduc cu Uber a crescut cu 41%.

Siguranța utilizatorilor Uber, fie ei pasageri sau șoferi care utilizează platforma pentru a conduce, femei sau bărbați, este una dintre cele mai importante valori pentru companie. Uber introduce constant noi opțiuni și proceduri pentru a îmbunătăți nivelul de siguranță a curselor, alături de activități educative și încurajarea tuturor să raporteze orice incident în aplicație.

 

Libertatea femeilor șofer de a alege 

După analizarea conversațiilor cu femeile șofer, Uber a introdus un serviciu prin care acestea pot alege să ofere curse exclusiv femeilor. Opțiunea poate fi pornită sau închisă după bunul plac (de exemplu, poate fi pornită doar pe timpul nopții).

Serviciul „prefer pasageri femei” conectează femeile șofer cu pasageri femei, iar în cazul în care o cursă este comandată de o femeie pentru altcineva, femeia șofer poate refuza cursa.

 

Confort pentru fiecare

Uber lansează o nouă opțiune pentru femeile șofer. Implementarea acestei opțiuni este una dintre măsurile luate de companie pentru a crește numărul de femei șofer care utilizează aplicația pentru a conduce și pentru a reduce disparitățile de gen la volan.

„Numărul de femei șofer pe platformă este considerabil mai mic decât numărul de șoferi bărbați. Suntem, însă, mândri că produsul este din ce în ce mai popular. Doar în ultimul an numărul femeilor șoferi care conduc cu Uber a crescut cu 41%. Lansarea produsului nostru este un prim pas în schimbarea acestei direcții, pentru a oferi o experiență de călătorie confortabilă pentru ambele categorii de utilizatori – atât pasageri femei, cât și bărbați”, a spus Iwona Kruk, purtătoare de cuvânt pentru Uber.

Versiunea pilot a acestui produs a fost lansată cu succes acum 4 ani în Arabia Saudită. În Europa Centrală și de Est, opțiunea de a oferi curse pasagerilor femei este disponibilă pentru femeile șofer din Polonia, Republica Cehă și România.

Produsul a fost implementat în luna iulie și a fost testat cu nerăbdare de către femeile șofer. În România, s-au efectuat deja peste 27.500 de curse cu această opțiune.

 

Mai mult decât o simplă călătorie

Siguranța în timpul curselor este o prioritate pentru Uber. Cursele Uber sunt oferite numai prin parteneri licențiați care trebuie să îndeplinească o serie de cerințe pentru a se alătura platformei.

Încă de la lansarea aplicației în România, compania a ridicat standardele în ceea ce privește siguranța în toată industria de ridesharing. Acum câțiva ani, Uber a fost prima platformă de pe piață care a introdus un sistem de verificare a șoferilor în timp real, și singura platformă cu o echipă specială dedicată cooperării cu autoritățile și cu instituțiile de sănătate publică, numită LERT (Law Enforcement Response Team), compusă din foști angajați în uniformă.

În plus, la Centrul de Siguranță Uber din Cracovia, o echipă de specialiști primește și soluționează raportările despre incidente de siguranță ale pasagerilor și șoferilor, 24 din 7.

 

Citește articolul integral pe LIBERTATEA

COMMENTS

DISQUS: