Un produs cosmetic din două este fals

Un produs cosmetic din două este fals

Mai bine de jumătate dintre cremele cosmetice verificate de Ministerul Sănătăţii sunt retrase de pe piaţă. Principalul motiv îl reprezintă etichetel

Mai bine de jumătate dintre cremele cosmetice verificate de Ministerul Sănătăţii sunt retrase de pe piaţă. Principalul motiv îl reprezintă etichetele mincinoase. Un produs cu smirnă, mimoză și propolis  produs în România de un producător care susține că este natural conține, în fapt, substanțe chimice, iar rezultatele au fost confirmate de un laborator din Austria.

Rezultatele testelor de laborator au fost comunicate şi autorităţilor din România, care au notificat producătorul să retragă produsul, până la rezolvarea situaţiei.

Crema cu smirnă, mimoză și propolis  poate provoca alergii

Deşi toate aceste comunicări au fost făcute la mijlocul anului trecut, crema mai putea fi cumpărată şi şase luni mai târziu atât de pe internet, cât şi din magazine special destinate produselor naturiste. Astfel, la începutul anului Agenţia Naţională a Medicamentului de la noi din ţară a publicat pe un cont de socializare al instituţiei un anunţ în care ne recomanda să nu mai cumpărăm crema respectivă deoarece poate avea un impact negativ asupra pielii.

Această cremă nu este însă un caz izolat. Anual, Ministerul Sănătăţii verifică prin sondaj produsele cosmetice care se vând atât în magazine, cât şi în saloane de înfrumuseţare. Rezultatul controalelor arată că un produs din două nu este conform, iar autorităţile decid retragerea lor.

 

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0