Angelina Jolie, program pentru copii la BBC

Angelina Jolie, program pentru copii la BBC

Angelina Jolie va fi producător executiv al unui program pentru copii, care va fi difuzat la BBC din 2019, potrivit The Hollywood Reporter.

„Our World”, pe care îl va produce actriţa, va începe ca un program săptămânal de 10 episoade, fiecare cu o durată de jumătate de oră, cu scopul de a promova la nivel global educaţia în domeniul media pentru copiii cu vârste între 7 şi 12 ani.

Vârsta la care copiii încep să discearnă știrile

Potrivit unei cercetări comandate de BBC, 7 ani este vârsta la care copiii încep să realizeze ce înseamnă ştirile şi 12,6 ani este media de vârstă a copiilor din Statele Unite care încep să utilizeze o reţea de socializare. Așadar, timpul dintre cele două vârste reprezintă o fereastră pentru a insufla copiilor importanţa de a pune întrebări şi de a dezvolta o gândire critică. „Copiii sunt expuşi la o mulţime de opinii, dar nu neapărat la informaţii care se bazează pe fapte şi care sunt fiabile. Ca mamă, sunt foarte încântată că BBC World Service face acest pas. Este important de asemenea pentru mine că acest proiect este unul global. Îi va ajuta tinerii din diferite ţări să se conecteze unii cu alţii, să conştientizeze mai bine şi să înţeleagă ştirile la nivel internaţional”, a punctat Jolie.

Proiectul îşi propune să aibă o dimensiune globală, angajând copii din Argentina până în Zimbabwe. Va debuta cu o versiune în limba engleză, însă BBC va căuta parteneri de producţie pentru a extinde programul în mai multe limbi.

 

COMMENTS

DISQUS: 0