Cum să transformi un spațiu mic într-un living funcțional

Cum să transformi un spațiu mic într-un living funcțional

Locuințele românilor nu sunt foarte spațioase, poate cu excepția celor construite în ultima vreme. Indiferent de spațiu însă, fiecare om are în gând s

Locuințele românilor nu sunt foarte spațioase, poate cu excepția celor construite în ultima vreme. Indiferent de spațiu însă, fiecare om are în gând să creeze un loc confortabil și ideal pentru a primi musafirii, pe care să-l numească living.

Sufrageria clasică începe să devină tot mai puțin dorită, așa că ea trebuie transformată într-o idee nouă, de living, care să poată fi ușor decorat, mobilat, fără să fie supra-aglomerat. Iată criteriile de care să ții cont în amenajarea unui living confortabil și funcțional în locuința ta:

  • Ordinea trebuie să fie păstrată într-o astfel de încăpere, așa că, orice lucru va fi pus exact la locul său.
  • Piesele de mobilier vor fi alese în funcție de mărimea camerei pentru a nu există riscul de algomerare. O canapea extensibilă este obligatorie în această încăpere pentru că aici vei caza oaspeții ce vor să-și petreacă noaptea la ține.
  • Folosește culorile complementare pentru a reuși să creezi impresia de spațiu mai larg, deschis și luminat. Specialiștii în domeniu atrag atenția că ar fi bine să nu utilizezi mai mult de trei culori, două deschise și una mai închisă, altfel rezultatul nu ar fi unul prea plăcut.

În living renunță la covoare și pune parchet alb, crem sau bej

  • Iluminatul este extrem de important când vrei să oferi senzația de spațiu funcțional și confortabil, așa că încearcă din răsputeri să elimini acel look de peștera care se regăsește în foarte multe dintre camerele românilor. Nu bloca ferestrele cu nimic, trage draperiile și perdelele în timpul zilei.
  • Renunta la covoare pentru că acestea aglomerează inutil, dar montează un parchet elegant alb, crem sau bej. Dacă îți dorești neapărat să folosești covoare, cumpără câteva preșuri mici, care să delimiteze anumite zone.

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0