Găini modificate genetic ca să facă ouă anticancer

Găini modificate genetic ca să facă ouă anticancer

Laboratorul din Marea Britanie care a creat-o pe oaia Dolly, primul animal clonat, anunţă o nouă reuşită. Cercetătorii au obţinut găini modificate g

Laboratorul din Marea Britanie care a creat-o pe oaia Dolly, primul animal clonat, anunţă o nouă reuşită. Cercetătorii au obţinut găini modificate genetic care fac ouă cu medicamente anticancer incluse.

Savanţii au introdus gene umane în partea ADN-ului păsărilor responsabilă de crearea albuşului. Astfel, găinile modificate genetic fac ouă cu o cantitate foarte mare din două proteine, una cu un puternic efect anticancer şi alta care stimulează repararea ţesuturilor. Concentraţia din trei ouă este similară unei doze de medicament.

Cercetătorii britanici au estimat că serul produs din acest albuş ar putea fi şi de 100 de ori mai ieftin decât unul produs în laborator. De asemenea, o fermă de păsări este mult mai ieftină decât o fabrică de medicamente, au mai afirmat savanţii. Totuşi, substanţele sintetizate din ouăle anticancer nu sunt atestate pentru uz uman.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0