Procedurile injectabile. Află totul despre ele.

Procedurile injectabile. Află totul despre ele.

Trăim într-o lume în care frumusețea este dorită încă de la primele semne ale vârstei și până la adânci bătrâneți, iar un chip perfect este privit ca fiind cel mai mare atu. Astfel industria remodelării faciale a fost nevoită să evolueze într-un ritm alert pentru a ține pasul cu preferințele publicului, ajungând chiar să putem corecta absolut orice aspect care nu ne mulțumește. Totul se rezolvă cu ajutorul acidului hialuronic, care se folosește adesea ca metodă de estompare a ridurilor și pentru intervențiile de mărire a buzelor. Dar aceste proceduri nu sunt singurele care apelează la substanța minune.

Acidul hialuronic a fost descoperit în anul 1936, în urma unor cercetări desfășurate în cadrul institutului Karolinska din Stockholm. Este un polimer linear neramificat, care se compune dintr-o unitate de dizaharid formată din acid glucoronic și acetil glucozamină. Acidul hialuronic este secretat în mod natural de către organism, însă pe măsură ce înaintăm în vârstă producția acestei substanțe scade. Așa că trebuie înlocuit cu o variantă chimică potrivită.

Datorită proprietăților pe care le are, acidul hialuronic este un ingredient des întâlnit în industria cosmetică, acționând pe mai multe direcții, respectiv:

  • Hidratează pielea, prevenind uscarea acesteia;
  • Conferă pielii elasticitate și fermitate, prin stimularea producției de colagen;
  • Protejează pielea împotriva acțiunii radicalilor liberi;
  • Conferă volum buzelor, fiind folosit ca filler pentru buze;
  • Estompează ridurile și liniile de expresie;
  • Ajută la remodelarea trăsăturilor și a imperfecțiunilor de ordin fizic, putând fi utilizat în zona feței (nasul, bărbia, cearcănele, pleoapele etc).

Iată câteva proceduri pe care le poți descoperi la clinica Be Perfect.

Mărirea buzelor

 

Buzele pline au fost asociate cu tinerețea și frumusețea de sute de ani, în mai toate culturile, indiferent de vârstă și sunt considerate un real semn de tinerețe și senzualitate. Acidul hialuronic conferă un aspect natural, buze moi, cu un contur definit, volum sporit, se simetrizează sau se pot ridica colțurile gurii pentru un aspect optimist, întinerit. Pentru mărirea buzelor (augmentarea buzelor) sau conturul buzelor se pot folosi mai multe tipuri de substanțe, însă acidul hialuronic este cea mai bună variantă.

Mărirea pomeților

Studiile arată că obrajii plini, definiți sunt un semn de frumusețe și tinerețe, dar odată cu trecerea timpului și cu înaintarea în vârstă apare pierderea volumului facial și aspectul de față căzută. Are loc scăderea treptată a cantității de țesut adipos, scade masa musculară, oasele se atrofiază, cauzând lăsarea, aplatizarea pomeților și obrajilor, apariția cearcănelor, diminuarea volumului facial, dând un aspect trist, îmbătrânit. Pentru mărirea și liftingul pomeților se pot folosi mai multe tipuri de substanțe însă studiile arată că acidul hialuronic este cea mai bună varianta.

Eliminarea cearcănelor

Tratamentul de umplere a cearcănelor cu acid hialuronic este unul din cele mai bune tratamente pentru a reface volumul și a conferi luminozitate zonei de sub ochi. Teosyal Redensity II Pure Sense este primul și unicul produs ce conține acid hialuronic special creat pentru zona delicată a cearcănelor și un complex de antioxidanți, vitamine, minerale și aminoacizi pentru o îmbunătățire de durată a aspectului pielii. Tratamentul constă în injectarea unei cantități minime de acid hialuronic, cu o formulă creată special pentru această zonă delicată, îmbogățit cu aminoacizi, antioxidanți, minerale și vitamine pentru o revitalizare suplimentară.

Tratamentul ridurilor cu acid hialuronic

Ridurile fac parte din viața noastră, ele nu vor ocoli pe nimeni, fie că sunt de expresie, fine, de suprafață sau mult mai adânci. Aceste amprente lăsate de timp pot fi totuși estompate sau diminuate, dacă îți vei îngriji tenul ca la carte. Acidul hialuronic se poate folosi pentru zona inferioară a feței și anume pentru: estomparea ridurilor periorale (liniile de fumător), nazogeniene (între nas și buze), linii marionetă (ridicarea colțurilor gurii), ridurile din zona bărbiei.

Dacă îți dorești să faci o schimbare, Dr. Alin Bogdan Bortolini, Medic Specialist Chirurgie Plastică și Estetică, fondator al clinicii Be Perfect, îți poate veni în ajutor. Este absolvent al Facultății de Medicină UMF „Carol Davila” București, iar perfecționarea lui în acest domeniu a avut loc în centre de prestigiu din București: Spitalul Universitar de Urgență București, Spitalul Universitar de Urgență Militar Central Carol Davila și Spitalul Clinic de Chirurgie Plastică Reconstructivă și Arsuri.

În cadrul galei „I Success – Bărbați de succes” 2020, Dr. Alin Bortolini a primit premiul pentru excelență în medicina estetică.

 

COMMENTS

DISQUS: 0