Tradițional și mediteranean, cele mai populare variante de meniu la nuntă

Tradițional și mediteranean, cele mai populare variante de meniu la nuntă

Meniul de nuntă este unul dintre elementele-cheie ale unei nunţi şi, totodată, o alegere dificilă pentru miri. Cu cât aveţi mai mulţi invitaţi, cu atât aveţi mai multe gusturi de împăcat. Vreţi să mergeţi la sigur, cu un meniu tradiţional sau vreţi să inovaţi prin preparate moderne? Consultanţii Royal Palace Ballroom vă prezintă cele mai populare variante de meniu alese la nunţi: tradiţional versus mediteranean!

 

PAŞI ÎNAINTE DE ALEGEREA VARIANTEI FINALE A MENIULUI

Evitaţi preparatele prea iuţi sau prea condimentate, fiţi atenţi la cantitate şi mai ales la calitate, nu vă orientaţi către feluri exotice, care nu vor fi pe placul tuturor oaspeţilor voştri. Sunt câteva dintre regulile de bază de care trebuie să ţineţi cont atunci când concepeţi meniul de nuntă.

ECHIPA ROYAL PALACE BALLROOM: Un pas mult aşteptatat şi care vă poate simplifica alegerea este reprezentat de degustare. Noi invităm mirii să deguste preparatele şi să îşi dea seama spre ce doresc să se orienteze cu cel puţin două luni înainte de marele eveniment. Create de chefi cu experienţă direct în bucătăria restaturantului nostru propriu, preparatele care prind gust la Royal Palace Ballroom au fost concepute să fie pe placul celor mai exigente gusturi, pentru că introduc un element surpriză chiar şi în felurile tradiţionale.”

Tocmai pentru că vorbim despre un eveniment cu pretenţii, specialiştii vă recomandă să renunţaţi la ideea de bufet suedez şi să optaţi pentru servirea elegantă la mese. În mod clasic, un meniu de nuntă este compus din aperitiv, un fel din peşte, sarmale, fel principal şi tortul miresei, la care se poate adăuga un fruit bar sau un candy bar cu mini prăjituri, care să îi răsfeţe pe invitaţi pe tot parcursul evenimentului. Desigur, nu trebuie să uităm de băuturile alcoolice şi non-alcoolice la discreţie.

 

PRICEPEREA BUCĂTARILOR, ÎN PREPARATE CU GUST CA ACASĂ”

Revenind la preparatele de pe mesele invitaţilor, cea mai sigură alegere o reprezintă cele cu gust tradiţional românesc. De ce? Pentru că ne aduc aminte de aromele de acasă, de care ni se face mereu dor, prin urmare reprezintă o variantă cu care nu veţi da greş. În vreme ce aperitivul trebuie să fie compus atât din preparate pe bază de carne, cât şi din preparate din peşte, legume şi brânzeturi, felul pe bază de peşte are mai mereu în centru păstrăvul şi şalăul. În ceea ce priveşte sarmalele, în meniul clasic ele vor fi compuse în mod tradiţional din varză, carne de porc şi o porţie de mămăliguţă cu smântână.

ECHIPA ROYAL PALACE BALLROOM: Felul principal este cel care stârneşte cel mai mult interesul mirilor la degustare, tocmai de aceea le punem la dispoziţie mai multe variante, toate cu gust din bucătăria bunicii. Vorbim despre feluri simple, extrem de populare, ca ceafă de porc la cuptor cu cartofi prăjiţi, piept de pui la grătar cu piure de cartofi, sniţel de porc servit cu cartofi prăjţi sau şniţel de pui cu piure de cartofi, cu un plating uşor reinventat, pentru că se spune că, întâi de toate, gustăm cu ochii.”

În tot procesul organizatoric, unul dintre cele mai aşteptate şi plăcute momente este reprezentat de alegerea tortului de nuntă. Dacă vreţi ca şi desertul să fie unul clasic, apelaţi la varianta pe mai multe nivele.

ECHIPA ROYAL PALACE BALLROOM: „În ceea ce priveşte gustul, puteţi opta pentru cea mai căutată compoziţie, formată din aromele fructelor de sezon, în combinaţie cu vanilia şi cu ciocolata neagră sau albă. Atenţie însă, după multe feluri de mâncare, prea multă ciocolată strică, deci ea trebuie folosită doar cu măsură. Dacă organizaţi nunta vara, recomandăm torturile răcoritoare din îngheţată.”

Din ce în ce mai multe cupluri îşi doresc ca fiecare etaj în parte să aibă o altă aromă.

 

INOVAŢIILE DIN FARFURIE, SURPRIZĂ PENTRU INVITAŢI

Dacă însă doriţi să vă desprindeţi de bucătăria românească, avem soluţia şi în acest caz! Consultanţii Royal Palace Ballroom vă pun la dispoziţie şi un meniu mai uşor, colorat şi savuros, cu arome inspirate de bucătăria mediteraneană.

ECHIPA ROYAL PALACE BALLROOM: Cu toţii am auzit despre prospeţimea care caracterizează bucătăria mediteraneană, tocmai de aceea ni se pare o variantă potrivită de meniu pentru nuntă. În zilele călduroase, când nu avem poftă de preparate grele, poate fi alternativa ideală. Prepararea simplă, aromele pronunţate, accentul pus pe legume şi pe fructe şi folosirea ierburilor aromatice au făcut din bucătăria mediteraneană una dintre cele mai iubite din lume, aşa că de ce să nu aveţi posibilitatrea să vă delectaţi cu savoarea ei şi în ziua nunţii?”

Un meniu tipic mediteranean ar trebui să includă la capitolul gustare rece celebra mozzarella cu roşii cherry, rulouri cu mai multe tipuri de brânză, salate uşoare, inclusiv cu fructe de mare, şi legume marinate. În ceea ce priveşte felul care cuprinde peştele, puteţi să vă orientaţi către un cod pane, iar atunci când vine vorba despre felul tradiţional, optaţi pentru o variantă mai uşoară a sarmalelor clasice, care prinde gust din carne de curcan, alături de mămăligă cu ierburi proaspete şi roşii uscate.

ECHIPA ROYAL PALACE BALLROOM: La capitolul fel principal vă propunem somon pe plită servit cu piure de ţelină şi sparanghel, file de biban de mare la grătar cu sos lemon butter şi legume la grătar, creveţi jumbo cu salată rucola, roşii cherry şi scalii de parmezan. Desigur, aveţi la dispoziţie şi muşchi de vită la grătar, cu piure de trufe, în cazul în care nu sunteţi mari consumatori de peşte.”

Şi dacă tot vorbim despre un „meniu altfel”, şi tortul trebuie să iasă din tipare. În acest caz, chefii vă sugerează să vă orientaţi spre designuri şi arome inedite. De pildă, un tort satinat, cu dimensiuni impresionante, cu flori comestibile şi cu elemente decorative din marţipan clar nu va trece neobservat.

ECHIPA ROYAL PALACE BALLROOM: Cremele cu aromă de lichior încep să câştige teren în preferinţele mirilor, atunci când vine vorba despre umplutura tortului, laolaltă cu aromele exotice de ananas, scorţişoară sau portocale. Caramelul dulce-sărat poate fi şi el o alegere excelentă, la fel şi mousse-ul de ciocolată în combinaţie cu menta.”

 

Specialiştii în evenimente de poveste de la Royal Palace Ballroom vă cheamă în vizită la Castelul de la marginea Capitalei, locaţia nunţii de vis. Găsiţi Royal Palace Ballroom pe strada Mihai Eminescu, la numărul 87, în comuna Tunari, din judeţul Ilfov, dar şi pe site-ul oficial:  https://royalpalaceballroom.ro/ şi pe pagina oficială de Facebook: https://www.facebook.com/royalpalaceballroom/      

Pentru informaţii suplimentare, puteţi apela numărul de telefon: 0748 018 018 sau puteţi scrie un mail la adresa: office.royalpalace@gmail.com

COMMENTS

DISQUS: 0