Unde plecam vara aceasta?

Unde plecam vara aceasta?

Te gandesti deja la vacanta vara? Si noi! Asa ca iti propunem cateva destinatii care te vor scoate din anonimat.

Luxemburg, Marele Ducat de Luxemburg

Daca intrebi pe cineva unde se afla Luxemburg, cel mai probabil ii va lua cateva secunde pana cand va gasi pe harta aceasta tara minuscula. Luxemburg este un stat fara iesire la mare si este inconjurat de cele mai vizitate tari din Europa – Franta, Germania si Belgia, insa spre deosebire de vecinii sai, este un stat „discret”, care nu se promoveaza la scara larga. Luxemburg este membru fondator al Uniunii Europene, OCDE, ONU si NATO, iar astazi este un important hub politic si financiar. Chiar daca multi straini ajuns in Luxemburg pentru business, sunt multe obiective frumoase de vazut si multe feluri de mancare de incercat.

Atractii turistice in Luxemburg: Casemates du Bock, o retea de peste 20 de kilometri de pasaje subterane, cascada Bock, cartierul istoric (inclus in Patrimoniul UNESCO), castelul Bourscheid, peretii din Corniche, numiti „cel mai frumos balcon din Europa”, ardelenele din Luxemburg, parcul natural Sore si Esch-sur-Sure.

San Marino, Italia

De la nord la sud si de la est la vest, Italia este o destinatie prin care turistii misuna aproape 12 luni pe an. Este greu de crezut ca mai exista locuri in Italia de care turistii nu au aflat inca. Dar San Marino este unul dintre ele.

Atractii turistice in San Marino: centrul istoric, Palazzo Publico, Manastirii Capucinilor, Poarta San Francesco, Basilica Dell Santo, turnurile Guaita, Cesta si Montale.

Bratislava, Slovacia

Slovacia este un stat mic, care se invecineaza cu Ungaria, Austria, Cehia, Polonia si Ucraina, fiind un mix aproape perfect de culturi.

Majoritatea cladirilor istorice sunt concentrate in orasul vechi. Primaria Bratislavei este un complex de cladiri ridicate in secolele al XIV-lea -al XIV-lea, care acum reprezinta Muzeul Orasului. Poarta lui Mihail este singura poarta ce s-a pastrat din fortificatiile medievale si este una din cele mai vechi cladiri ale orasului. De asemenea, in Bratislava se afla cea mai ingusta casa din Europa.

Centrul istoric prezinta numeroase palate de stil baroc. Palatul Grassalkovich, construit in jurul anului 1760, este acum resedinta presedintelui slovac, in timp ce guvernul slovac isi are sediul in fostul Palat Arhiepiscopal.

 

 

COMMENTS

DISQUS: 0