Bucurați-vă de Anul 2024: Calendar Ortodox, Ghidul Sărbătorilor

Bucurați-vă de Anul 2024: Calendar Ortodox, Ghidul Sărbătorilor

Cu Anul Nou 2024 apropiindu-se cu pași repezi, este momentul să aruncăm o privire asupra Calendarului Ortodox și să descoperim o serie de informații i

Cu Anul Nou 2024 apropiindu-se cu pași repezi, este momentul să aruncăm o privire asupra Calendarului Ortodox și să descoperim o serie de informații importante pentru planificarea evenimentelor speciale. De la sărbători și posturi la zilele în care nunțile nu sunt permise, acest ghid cuprinzător te va ajuta să navighezi cu înțelepciune prin tradițiile și obiceiurile anului ce vine.

Zile de Post și Sărbători în Calendar Ortodox 2024

Miercurile și Vinerile de peste an (cu excepția celor cu dezlegare), Ajunul Bobotezei, Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul, Înălțarea Sfintei Cruci, Postul Sfintelor Paști, Postul Sfinților Apostoli Petru și Pavel, Postul Adormirii Maicii Domnului, Postul Nașterii Domnului.

Zile și Sărbători Legale cu Respect și Recunoștință

1 și 2 ianuarie (Anul Nou), 1 mai (Ziua Internațională a Muncii), 05 și 06 mai (Paști), 23 și 24 iunie (Rusalii), 15 august (Adormirea Maicii Domnului), 30 noiembrie (Sfântul Andrei), 1 decembrie (Ziua Națională), 25 și 26 decembrie (Crăciun).

Sursa Foto: calendar-ortodox.vercel.app

Când Nu se Fac Nunți în 2024

În toate zilele de post de peste an, în zilele Praznicelor împărătești și în ajunul acestora, în săptămâna lăsatului sec de carne, în Postul Sfintelor Paști, în Săptămâna Luminată, în Postul Sfinților Apostoli Petru și Pavel, în Postul Adormirii Maicii Domnului, în postul Nașterii Domnului, în perioada de la Crăciun până la Bobotează.

An Bisect 2024: Date Remarcabile

2024 este an bisect, cu 366 de zile, începând într-o zi de luni. Odată la patru ani, avem 29 februarie, adăugând o zi în plus pentru sincronizarea cu anul astronomic.

Calendarul Ortodox 2024 nu este doar o listă de date; este un ghid care ne poartă prin tradițiile, sărbătorile și momentele importante care colorează anul viitor. Cu aceste informații la îndemână, putem să planificăm evenimente cu respect față de tradiții și să ne bucurăm de fiecare moment cu înțelepciune și recunoștință.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0