De ziua naţională a costumului popular, Daniel Trifu a dezvăluit frumuseţea portului românesc.

De ziua naţională a costumului popular, Daniel Trifu a dezvăluit frumuseţea portului românesc.

Că orice artist care se respectă, Daniel Trifu este foarte atent la imaginea lui. Ţinutele de scenă sunt o adevărată comoară pentru artist. De ziua

Că orice artist care se respectă, Daniel Trifu este foarte atent la imaginea lui. Ţinutele de scenă sunt o adevărată comoară pentru artist.
De ziua naţională a portului popular acesta ne-a dezvăluit piesele pe care le poartă la unele din concertele sale.

14 mai, Ziua Naţională a Portului Tradiţional

       
“Acesta este un  costum din zona Bărăganului. În ansamblu este un costum simplu,  motivele folclorice sunt fine, deoarece şi Bărăganul este o zona de câmpie întinsă oriunde priveşti  poţi să observi cu uşurinţă linia de orizont!
Culoarea predominantă este un muştar deschis,  simbolizând culturile imense de grâu ,aurul Bărăganului, roşul reprezintă florile de mac şi  negrul simbolizează negrul pământul!
Brâul este  înlocuit în vremea noastră de curea. Acesta se încinge peste cămaşă la intrepatundere cu pantalonii şi este ţesut manual cu motivul rombului imprimat!
Cămaşă este simplă şi foarte largă datorită căldurilor din Bărăgan!
Motivele din jurul gâtului reprezintă influenţele balcanice din sud-estul României,motive de natură aromâne!
Ilicul este brodat cu motive romanesco-bulgaresco-aromâne, formă să scurtă nu trece peste brâu şi are două linii de nasturi  fiind tot de influenţă balcanică pe teritoriul​ ţării noastre!

Pe Daniel il gasiti in formula: Daniel Trifu si Taraful de odinioara. Acesta ţine să aducă in atenţia publicului acea ramură a muzicii (folclorice, lautareşti,romanţă in special) de altă dată, nealterată, originală, nefalsificată, neindoielnică ,cu alte cuvinte: ”Muzica de odinioară”. Exigenţa asupra acestui aspect a ajutat taraful sa se definească atât ca stil muzical cât si ca originalitate si repertoriu.

Telefon: 0721167412
Email: danyeltrifu@yahoo.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0