Poți scăpa de vergeturi

Poți scăpa de vergeturi

Da, ai citit bine! Vergeturile pot deveni istorie! Cum? Citește materialul pentru a afla cum le poți ascunde. Vergeturile apar atunci când pielea este

Da, ai citit bine! Vergeturile pot deveni istorie! Cum? Citește materialul pentru a afla cum le poți ascunde. Vergeturile apar atunci când pielea este afectată de întinderea mult prea rapidă. Mai exact, când stratul de mijloc al pielii – dermul – se întinde, fibrele de colagen se rup, fapt care duce la apariția inesteticelor vergeturi. Ele apar sub forma unor dungi sau șir de dungi, poziționate paralel pe piele și au culoarea și textura diferite de restul pielii. Vergeturile pot varia între nuanțe de roz pal, violaceu și gri deschis. Totuși, ele nu sunt nici dureroase, nici periculoase pentru sănătate, deși, în cazuri rare, poate apărea o ușoară mâncărime sau durere. Dezavantajul este legat de aspectul inestetic al pielii în zonele în care au apărut. Uneori, acestea se pot estompa în timp cu ajutorul unui tratament pentru vergeturi.

Zonele care sunt cel mai des afectate sunt abdomenul, sânii, șoldurile și coapsele. De asemenea, se mai pot găsi pe brațe, spate, umeri sau trunchi și pot apărea la orice vârstă, indiferent de tipul de piele sau sexul persoanei.

Pubertatea este asociată cu apariția vergeturilor la ambele sexe, ele fiind provocate de creșterea în greutate și în înălțime. În rândul adolescenților, circa 70% dintre fete și 40% dintre băieți au vergeturi. În cazul femeilor însărcinate, peste 90% dintre ele manifestă această afecțiune la nivelul abdomenului și al coapselor, necesitând diferite tratamente pentru vergeturi. În cazul bărbaților, vergeturile apar mai ales la sportivi, din cauza ridicării de greutăți sau a consumului de steroizi.

Cauzele apariției lor pot fi multiple. De la alimentele procesate, consumul deficitar de lichide, stresul, sedentarismul, scăderea imunității organismului până la schimbările hormonale și sarcina.

La clinica Beauty Art Aesthetics găsești o serie de tratamente benefice ție și trupului tău pentru a-ți recăpăta încrederea în frumusețea ta. Printre ele se numără și tratamentul vergeturilor care ajută la activarea enzimelor, pentru o digestie optimă; favorizarea circulației pentru arderea grăsimilor; drenajul limfatic, pentru eliminarea toxinelor din organism și netezirea pielii.

Când observi că apar vergeturi, este imperios necesar să consulți cât mai repede un specialist. Unul dintre primele semne ale vergeturilor este schimbarea aspectului pielii, care începe să se subțieze și să capete o culoare roz. Specialiștii împart vergeturile în două mari categorii, luând în calcul modul de formare, momentul la care au apărut și felul în care arată: striae albae – vergeturi albe, care au apărut de ceva timp, deci sunt mature și striae rubrae – vergeturi roz sau roșii, recent apărute și care pot fi tratate cu diferite metode și tratamente estetice.

Clinica Beauty Art Aesthetics și managerul Mădălina Brândușescu au obținut premii în anul 2018 la Gala Femei de Succes, Gala Performanței și Excelenței, Gala Health, Beauty & Lifestyle, iar anul trecut a primit premiul pentru cea mai bună clinică de estetică minim invazivă la Gala I Success dedicată Oamenilor de Succes.

Pentru detalii, informații și programări:

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0